Başbakanlık o haberleri yalanladı

Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede ’İç Savaş Çağrısı Gibi’ başlıklı haberde kullanılan ifadelerin yalan olduğu belirtilerek, gerekli hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi. Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede

Başbakanlık o haberleri yalanladı
Başbakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede ’İç Savaş Çağrısı Gibi’ başlıklı haberde kullanılan ifadelerin yalan olduğu belirtilerek, gerekli hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi.
 
Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan ’İç Savaş Çağrısı Gibi’ başlıklı haberde kullanılan ifadelerin yalan olduğu belirtilerek, "Sayın Başbakanımıza atfen haberde yer alan "Halk kendi şehrini molotofla savunur" ifadesi kesinlikle söz konusu değildir. Sayın Başbakanımız "...Türkiye’deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. O zaman bütün bir millet ayağa kalkar, molotof kokteylini savunanlara karşı kendi sokağını, şehrini savunur" ifadesini kullanmıştır. Görsel basında canlı yayınlanan, haber ajanslarının geçtiği bir ifadeyi kasıtlı olarak çarpıtmak hiçbir şekilde gazetecilik ilkeleri ile de en temel insani sıfatlarla da bağdaşmamaktadır. Gerekli hukuki süreç başlatılmış olup kamuoyumuza saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem