"Başbakanlık koltuğu boş olunca tabii..."

Şanlıurfa’da gezi programını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği için istifasını değerlendirdi. Şanlıurfa’nın tarihi Gümrük Hanı’nda çay molası vererek, dinlendi. Bu arada gazetecilerin sorularına cevap veren Kılıçdar

"Başbakanlık koltuğu boş olunca tabii..."
Şanlıurfa’da gezi programını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekilliği için istifasını değerlendirdi.
 
Şanlıurfa’nın tarihi Gümrük Hanı’nda çay molası vererek, dinlendi. Bu arada gazetecilerin sorularına cevap veren Kılıçdaroğlu, Mit Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifası ile ilgili soruya ise "Başbakanlık koltuğu boş olunca tabii, herhalde böyle bir araya girdiler. Öyle anlaşılıyor" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkinse, "Aşamayı bilen varsa, haber verirseler bir sorunumuz yok. Kesinlikle kan dökülmesini istemiyoruz. Kürt sorunun çözülmesini istiyoruz. Çözüm yolunun demokrasi ve özgürlükten geçtiğini biliyoruz. Sorunun çözülmesinin birinci ve en önemli ayağı yüzde 10 seçim barajının indirilmesidir. Bu barajı getiren askerlerdir, yani Kenan Evren ve arkadaşlarıdır. Darbe yasasıdır. Bu darbe yasasının demokrasi için değiştirilmesi ve makul düzeye indirilmesi lazımdır. Bu konuda CHP’nin yüzde 3 veya yüzde 5 oranına indirilmesi için verdiğimiz kanun teklifleri vardır. gerçekleşirse çok daha memnun oluruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler