Başbakanlığa iki uçak daha!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), filosunda bulunan iki adet test uçağı Başbakanlığa devredildi. Uçakları bakanlar yurtiçi ve yurtdışı gezilerde kullanacak.Türkiye genelindeki havalimanlarında ve pistlerde uçuş güvenliğini sağlayan elektronik siste

Başbakanlığa iki uçak daha!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), filosunda bulunan iki adet test uçağı Başbakanlığa devredildi. Uçakları bakanlar yurtiçi ve yurtdışı gezilerde kullanacak.

Türkiye genelindeki havalimanlarında ve pistlerde uçuş güvenliğini sağlayan elektronik sistemlerin kontrolü yapmak için kullanılan uçaklar artık bakanlara hizmet edecek. Bir süre önce Cessna Citation XLS model iki adet yeni uçak alan DHMİ, daha önce aynı amaç için kullandığı eski uçaklarını VIP uçuşlarında kullanmak üzere Başbakanlığa devretti.

TC-LAA ve TC-LAB kuyruk tescilli, çift motorlu Cessna Citation-V tipi uçaklar bakım ve onarımdan geçirilerek yenilendi. Uçakların gövdesine Türkiye Cumhuriyeti yazıldı. İki uçak işlemlerinin tamamlanmasının ardından, VIP havuzuna dahil edilerek bakanların yurt içi ve yurtdışı seyahatlerinde kullanılacak

UÇAKLARIN BAKIMI YAPILIYOR
VIP uçak filosuna alınan ve devredilen uçakların ardından daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kullandığı TC-GAP uçağıda THY Teknik hangarına çekilerek bakımları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem