Başbakan'ın yakınında garip olay

Üsküdar'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evine yaklaşık 800 mesafede bulunan Nafız Paşa Konağı'nın yanında yapılan define kazısı güvenlik sorununu gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan'ın eski ve yeni evine giden yolun tam kesişme noktasında yapılan define kazıs

Başbakan'ın yakınında garip olay

Üsküdar'da Başbakan Tayyip Erdoğan'ın evine yaklaşık 800 mesafede bulunan Nafız Paşa Konağı'nın yanında yapılan define kazısı güvenlik sorununu gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan'ın eski ve yeni evine giden yolun tam kesişme noktasında yapılan define kazısının günlerce sürdüğü ve fark edilmediği ortaya çıktı.

Mobese ve EDS kameralarının tam altında 3 kişi tarafından kazılan yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukur, iş bittikten sonra fark edildi. Zanlıların kamufle olmak için kullandıkları konteyneri vinçle götürmek isterken düşürmeleri üzerine olay ortaya çıktı.

Çukurun ortaya çıkmasından sonra alarma geçen polis Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast ihtimali üzerinde durdu. Ancak yapılan detaylı araştırmalardan sonra zanlıların defineci oldukları anlaşıldı. Olay, Üsküdar Kısıklı Caddesi Neşet Bey Sokağı'nda 19. yüzyılda inşa edilen II. Abdülhamid'in saray doktoru Nafiz Paşa'ya ait konağın yol üzerindeki namazgah kısmında meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, belediye işçisi kılığındaki A.G. (46), N.G. (36) ve İ.H. (31), İstanbul Kültür Mirası ve Kültür Ekonomisi Sivil Mimari Yapılar envanterinde bulunan konağın Başbakan Erdoğan'ın kullandığı Kısıklı Caddesi'ne bakan tarafına yılbaşı gecesi bir konteyner yerleştirdi. Şüpheliler, dikkat çekmemek için "Biz belediye çalışanıyız. Bu konteyneri soyunma kabini olarak kullanacağız" dedikleri belirtildi.

DÜŞÜRÜNCE YAKALANDILAR

Zanlıların, üzerinde "Türkiye" yazısı bulunan konteynere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu izlenimi vermek için bir tabela da astıkları belirtildi. Konteynere girerken işçi tulumu giyen şüpheliler, daha sonra konteynerin altını delerek define kazısı yaptı. Namazgah kısmının altını oyan zanlıların işleri bittikten sonra konteyneri halatla kaldırırken düşürmeleri yakalanmalarına neden oldu.

Konak görevlilerinin durumu fark ederek polisi aramaları üzerine gelen polis, konteynerin alt kısmında bir delik açıldığını ve bu delikten inen şüphelilerin yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur kazdığını, çıkan toprağın da aynı yerde biriktirildiğini fark etti.

Kazı alanının Başbakan Erdoğan'ın eski ikametgahına 250 metre, yeni ikametgahına ise 800 metre mesafede bulunması nedeniyle İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.

İlk olarak muhtemel suikast girişimi üzerinde duran polis, define arama ihtimalini de gözönünde bulundurdu. Yapılan detaylı araştırmalardan sonra kazının define bulmak amacıyla yapıldığı anlaşıldı. İncelemenin ardından konteynir, Zeynep Kamil Mahallesi'ndeki yediemin otoparkına çekildi.

'BELEDİYE ÇALIŞANLARI ZANNETTİK'

Konak güvenlik görevlisi Barış Baysal, "Yolun üstünde değil de tam o cepteydi. Ben orayı dolaşırken gördüm. Ama belediye getirdi diye şüphelenmedim. Pazartesi akşamı benden teslim alan arkadaş fark etmiş. Konteynerin içinde delik varmış, delikten doğru kazı yapılmış. Ne aradılar, kazı niye yapıldı onu bilmiyorum.

İnsanın aklına her şey geliyor. Büyük bir risk alarak yapmışlar. Belediyenin yazısını koyunca her şey resmi olarak göründü. Buradaki arkadaşlar da konteyneri halatla kaldırırken düşmüş, o zaman fark etmişler. Biz konteyneri belediye oraya koydu, alacaklar diye biliyorduk" diye konuştu.

Polis ekiplerinin güvenlik kamera görüntülerini incelemesi sonucu kısa sürede yakalanan şüpheliler, A.G.'nin borçları yüzünden define aradıklarını iddia etti. Emniyetteki ifadelerinin ardından Üsküdar Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler