Başbakan'ın sözleri Dünya'da kriz yarattı

Başbakan’ın siyonizmle faşizmi denk tutması deprem etkisi yarattı. BM, Beyaz Saray ve ırkçılıkla mücadele dernekleri tepki gösterdi.İşte Erdoğan'ın o sözleri; ‘Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık

Başbakan'ın sözleri Dünya'da kriz yarattı

Başbakan’ın siyonizmle faşizmi denk tutması deprem etkisi yarattı. BM, Beyaz Saray ve ırkçılıkla mücadele dernekleri tepki gösterdi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri;
 
‘Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır...’
 
Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’nin eşbaşkanı olduğu 5’inci Medeniyetler İttifakı zirvesindeki konuşmasındaki bazı cümleler dün dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri oldu.
 
İsrail, Yahudi milliyetçiliği anlamına gelen Siyonizm ile faşizmin aynı kefeye konulduğunu belirterek Erdoğan’a çok ağır sözlerle yüklendi. İsrail medyasının Erdoğan’ın açıklamalarını flaş haber olarak duyurmasının ardından Başbakan Netanyahu, hem twitterdan hem de internet sitesinden yazılı bir açıklama yayınladı.
 
NETENYAHU KINADI
 
Netanyahu, “Bu karanlık ve yalan ifade, dünyada artık var olmadığını zannettiğimiz bir düşüncedir. Şiddetle kınıyorum’ dedi. İsrail Dışişleri Bakanlığı Erdoğan’ı ‘cahil’ olmakla suçladı. Tepkiler bununla da kalmadı. Beyaz Saray’ın günlük basın toplantısında da konu gündeme geldi.
 
BEYAZ SARAY: BU YORUM HATALIDIR
 
Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor, “Erdoğan’ın Siyonizmin bir insanlık suçu olduğu yorumunu reddediyoruz. Bu yorum saldırgan ve hatalıdır” dedi. Vietor, ‘Tüm inançlardan, kültürlerden ve görüşlerden herkese, nefret eylemlerini kınama ve çağımızda yaşanan farklılıkların üstesinden gelme çağrısı yapıyoruz’ ifadesini kullandı.
 
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye ziyareti öncesi bir Obama yönetimi yetkilisi de şunları söyledi: “Açık söylemek gerekirse Siyonizm’i bir insanlık suçu olarak nitelendirmek fazlasıyla saldırgan bir tavır. İlişkilerimiz üzerinde aşındırıcı bir etkisi var. Dışişleri Bakanı’nın bunları duymakla ne büyük bir hayal kırıklığına uğradığımız konusunda çok açık olacağına eminim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem