Başbakan'ın önerisi onaylandı

İran Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Ali Ağa Muhammedi, "Şamgen" olarak bilinen, Türkiye, İran, Suriye ve Irak arasında ortak vize uygulaması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Haber ajansı ISNA'nın interent sitesinde yer alan habere göre, Muhammedi,

Başbakan'ın önerisi onaylandı

İran Cumhurbaşkanı Yardımcılarından Ali Ağa Muhammedi, "Şamgen" olarak bilinen, Türkiye, İran, Suriye ve Irak arasında ortak vize uygulaması konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Haber ajansı ISNA'nın interent sitesinde yer alan habere göre, Muhammedi, turistlerin, "Şamgen" vizesi alarak her dört ülkeyi tek bir vizeyle gezebileceğini söyledi. Konunun Erdoğan tarafından ortaya atıldığını aktaran İranlı yetkili, "Şamgen" adının da Erdoğan tarafından önerildiğini söyledi.

Muhammedi, dört ülkenin ticaret hacmini yükseltmek amacıyla büyük bir serbest ticaret bölgesi kurulması konusunda da anlaştıklarını belirtti.

Uygulamanın dört ülkede turizm işlemlerini kolaylaştırma ve turistlerin masraflarını azaltma amacıyla yapıldığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem