Başbakan'ın çılgına döndüğü an!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 gün önce Banyas'taki yavruların böyle kucak kucak üstüne öldürüldüğünü gördüğüm an adeta çılgına döndüğüm an olmuştur. Annelerinin koynunda öldürüldükleri an çılgına döndüğümüz an olmuştur" dedi. Başbakan Erdoğan, SETA

Başbakan'ın çılgına döndüğü an!

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 gün önce Banyas'taki yavruların böyle kucak kucak üstüne öldürüldüğünü gördüğüm an adeta çılgına döndüğüm an olmuştur. Annelerinin koynunda öldürüldükleri an çılgına döndüğümüz an olmuştur" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, SETA tarafından Washington'da Mayflower Otel'de düzenlenen konferansta '21. Yüzyılda Küresel Düzen ve Adalet' başlıklı sunum yaptı.
 
ÇILGINA DÖNDÜM
 
Bebeklerin katledildiği bir dünya masum bir dünya olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bebeklerin dini, milli, etnik mensubiyetinden bahsedilemez. O bebektir. Savaşın bile kendi içinde bir ahlakı vardır. Ve bu ahlak sivilleri, özellikle de bebekleri savaşın dışında tutmayı, onları her ne pahasına olursa olsun korumayı gerektirir. Bebekleri hedef alan insanın onuru olmadığı gibi o mücadelenin de asla onuru yoktur. Ancak bebeklerin katledilmesinden inanın daha da vahim olan bu katliama seyirci kalmaktır. Örneğin 10 gün önce Banyas'taki yavruların böyle kucak kucak üstüne öldürüldüğünü gördüğüm an adeta çılgına döndüğüm an olmuştur. Annelerinin koynunda öldürüldükleri an çılgına döndüğümüz an olmuştur. Sesimiz yükseldiği için rahatsız olanlar var hala. Evet sesimiz de yükselecek yapabileceğimiz ne varsa onu da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Konuşmasında Suriye'de yaşanan olaylar üzerinden BM'yi eleştiren Erdoğan, "Birleşmiş Milletler, adalet üreten bir sisteme sahip olmadıkça insanlığın barış ve huzuruna katkı sunamaz" diye konuştu.
 
Erdoğan, Suriye'de hakimiyetin rejimde olmadığını söyleyerek şöyle devam etti:
 
"Suriye'de hakimiyet aslında muhaliflerin elindedir. Rejimin hakimiyeti şuradan geliyor. Elinde kullanmış olduğu füzeleri var. Uçaklarla bombardıman yapıyor. Tank ve toplarla halkının üzerine gidiyor. Ölüm sayısı da 100 bine doğru gidiyor. Ama kara hakimiyetindeki muhaliflerin durumu farklı. Şu ana kadar 283 füze attılar. Bu NATO kayıtlarında mevcut.
 
SARİN GAZI KULLANDI
 
Ayrıca 'sarin' denilen bir kimyasal silahı da kullanıyorlar. Bu da var. Bütün bunların yanında fedai can eden bir Suriye halkı var. Biz Suriye'de rejimin karşısındayız. Suriye halkının bizler yanındayız, onlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz.
 
Bize destek olan ülkeler var. Bu destek ilerleyen dönemde daha da fazla artacaktır. Burada 2. Cenevre süreci diye ifade edebileceğimiz bir süreç vardır ki bu da Rusya ve Çin'in sürece dahil edilmesidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem