Başbakan'ın adını bulvardan kaldırdılar!

Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adı Kürt yazar ve siyasetçi Celadet Ali Bedirhan adı verildi. Ebubekir Çiftçi Caddesi'nin adı da Mem u Zin'in yazadı Ahmed-i Hani olarak değişti. Zilah Caddesi'ne de Kürtçe tabela asıldı. BDP

Başbakan'ın adını bulvardan kaldırdılar!

Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adı Kürt yazar ve siyasetçi Celadet Ali Bedirhan adı verildi. Ebubekir Çiftçi Caddesi'nin adı da Mem u Zin'in yazadı Ahmed-i Hani olarak değişti. Zilah Caddesi'ne de Kürtçe tabela asıldı. BDP'li Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, Bedirhan'ın Kürt dil tarihi açısından çok önemli bir isim olduğuna dikkat çekerek, "Erciş, tarih boyunca ilk defa kendi özüne dönecek bir isme kavuştu. Böyle büyük bir aydının isimini buraya vermek bizler, belediye meclisi için bir onurdur. Başbakanın ismi Türkiye'de her yerde var. Fazlasıyla var. Başbakan, Türkiye'nin bir lideridir. Burada bir Kürt, orada bir Çerkez, başka bir yerde Laz, Arap, Farisi ismi muhakkak olmalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem