Başbakan'dan vize açıklaması

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenleniyor.Başbakan Erdoğan'ın Fransa meclisinin soykırım kararıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaş

Başbakan'dan vize açıklaması

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenleniyor.

Başbakan Erdoğan'ın Fransa meclisinin soykırım kararıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

İlişkilerimize yön veren siyasi diyaloğun her zeminde devam etmesi yol haritamıza her alanda bir zenginlik kazandırıyor. Özellikle ulaştırma, enerji ve savunma sanayii gibi potansiyel gelişme vadeden alanlarda görüşmeler yaptık.

Ülkelerimizin kalkınmasına ivme kazandırmak, bölgemizde bir refah ve istikrar kavuşturmak öncelikli ilkemizdir.

Ukrayna ile vizeler kalktı

Ukrayna ile vize muafiyeti anlaşması imzalandı, hayırlı olsun.

Ukrayna ile ikili ilişkilerimizi, dostluğumuzu pekiştirecek bu adımların ilerde devam edeceğine de eminim. Sayın Devlet Başkanı ile özellikle serbest ticaret anlaşmasında da mütabık kaldık ki bu iki ülke için çok önemli bir adım, böylece ticaret hacmimizi 2015 sonuna kadar 20 milyar dolara, 2020 sonunda da 40 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz ve bu görüşmelerimiz de Kırım Tatarları'nın da durumunu ele aldık, bu bağlamda Tatar toplumunun ekonomik, kültürel ve siyasi sorunlarının giderilmesi için yapılması gerekenleri konuştuk ve TİKA'nın şuana kadar 22 milyon dolarlık bir yatırımı bölgede gerçekleşmiş vaziyette, şuanda Kiev'de de bir ofis açarak bu bölgede ki hedeflere daha hızlı ulaşabileceğini Devlet Başkanı ile paylaştık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler