Başbakan'dan Trabzonlu örnek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van depremi sonrasında Türkiye genelinde oluşan kardeşliğin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Bu milletin acının, gözyaşının, mağduriyetin, rengine, ırkına aldırış etmeden koştuğunu söyleyen Erdoğan, "10 yıllardır bu mille

Başbakan'dan Trabzonlu örnek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van depremi sonrasında Türkiye genelinde oluşan kardeşliğin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi. Bu milletin acının, gözyaşının, mağduriyetin, rengine, ırkına aldırış etmeden koştuğunu söyleyen Erdoğan, "10 yıllardır bu milleti birbirinden ayırmak için oluşturulan nifak girişimi Allah'a şükür Van'da enkazın altında kalmıştır." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki AK Parti Grup toplantısında konuştu. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Ordu Milletvekili Harun Çakır'a rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, Adnan Menderes'in bakanlarından Tevfik İleri'nin eşi Vasfiye İleri'nin vefatı sebebiyle de rahmet dileklerinde bulundu.

Van depreminin üzerinden geçen 9 günün tamamlandığını kaydeden Erdoğan, arama kurtarma, hasar tespitte son aşamaya ulaşıldığını belirtti. Deprem anından itibaren 1.792 artçı sarsıntı meydana geldiğini, uyarılarla artçıların can kaybına neden olmasının önlendiğini söyleyen Erdoğan, şunları dile getirdi: "601 vatandaşımız hayatını kaybetti. 4 binin üzerinde vatandaşımız yaralandı. 188 vatandaşımızın enkaz altından canlı olarak kurtarılması bu süreç içinde ayrı bir başarı örneğidir. 3 bin 686 kamu personeli 762 sivil toplum mensubu çalışmalarını sürdürüyor. 177 ambulans hala bölgede görev yapıyor. Bölgeye ulaştırdığımız çadır sayısı 44 bin 164, 2 bin 310 Mevlana evi kuruldu. 13 milyon lira başbakanlıkça yardım ödeneği gönderildi. Başbakanlık yardım hesaplarında Suudi Arabistan'dan gönderilen 50 milyon dolarla birlikte 118 milyon lira toplandı. Bölge için kullanılıyor."

"YARALARI ÇOK HIZLI SARIYORUZ"

Van depreminin yaralarının çok hızlı şekilde sarıldığını belirten Erdoğan, Van'ı, Erciş'i çok daha sağlıklı ve sağlam şekilde inşa edeceklerini, benzer afetlere karşı çok daha sağlam yapıya kavuşturacaklarını vurguladı.

Deprem sonrası başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra yardım gönderen yardım teklif eden tüm ülke liderlerine tüm ülke halklarına şükranlarını sunan Erdoğan, Van depremi sonrası ortaya çıkan kardeşlik örneklerini duygulanarak şöyle anlattı: "Van depreminde 74 milyon dünyaya örnek gösterecek beraberlik gösterdi. Edirne'den Kars'a Sinop'tan Hatay'a Van ile dayanışma içine giren 80 vilayetimize ülkem milletim adına sonsuz teşekkür ediyorum. İstanbul sokaklarında kağıt toplayarak geçimlerini sağlamaya çalışan, yardımlarını Van'a gönderecek kadar gönlü zengin olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sakarya'nın Hendek ilçesinde tekerlekli sandalyede balon satarak bir günlük geliriyle 2 battaniye alarak Van'a gönderen Murat Özer kardeşime teşekkür ediyorum. Harçlıklarını Van'daki kardeşlerine gönderen Türkiye genelindeki yavrularımın gözlerinden öpüyorum. Silivri'den Van için yardım gönderirken parasını nevresimin arasında unutan kardeşime, 5 bin lirayı hemen iade eden depremzede kardeşime de teşekkür ediyorum. Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet alma hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı gönderen Muhammet Demirci'ye ve ona bisiklet alan iş adamına da teşekkür ediyorum. İşte bu millet böyle aziz bir millettir. Bu millet acının, gözyaşının, mağduriyetin rengine, ırkına aldırış etmeden koşan milletir. 10 yıllardır bu milleti birbirinden ayırmak için oluşturulan nifak girişimi Allah'a şükür Van'da enkazın altında kalmıştır. Bu milletin hamuru sevgiyle, aşkla kavrulmuştur. Bu millet aşkla kenetlenmiş, yek vücut olmuştur. Bu milletin kardeşliği 1 günde değil, bin günde değil, binlerce günde oluşmuştur. Ayrılık gayrılık bizim aramıza sızamaz. Kimse bu milletin arasından ötekiler çıkaramaz."

"ENKAZ ALTINDA KALANLAR İÇİN DEĞİL TERÖRİSTLER İÇİN YAS İLAN EDİYORLAR"

Van depremi sonrası kimlerin istismarcı olduğu, kimlerin milletin hissiyatını sömürdüğü, kimlerin kan ve gözyaşından beslendiği, kimlerin birlik beraberlik ve kardeşlik için mücadele ettiğinin açık ve net şekilde ortaya çıktığını belirten Erdoğan, "Türkiye, Van'da, Erciş'te enkaz altında kalanların acısını yaşarken, Van Belediyesi'ne ait belediye garajında basın açıklaması yapıyor, Van'da 3 gün yas ilan ediyorlar. Deprem için değil, öldürülen teröristler için yas ilan ediyorlar. Deprem acısını nasıl istismar ederiz onun peşindeler. Bütün Türkiye Azra bebeğin kurtulmasıyla büyük bir sevinç yaşarken bunlar Van kırsalında güvenlik güçlerine tuzak hazırlayacak kadar vicdandan, izandan uzaklar." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem