Başbakan'dan tencere tava çalanlara şok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın açılışında konuştu. Güçlü Türkiye'nin istenmediğini söyleyen Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla birlikte sokaklara çıkarak tencere tava çalanların halk tarafından yargıya taşınmasını istedi. Başbakan Rece

Başbakan'dan tencere tava çalanlara şok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Havaalanı'nın açılışında konuştu. Güçlü Türkiye'nin istenmediğini söyleyen Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla birlikte sokaklara çıkarak tencere tava çalanların halk tarafından yargıya taşınmasını istedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin, kavga etme sanatı olmadığını vurgulayarak, “Siyaset, münakaşa, çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki bir ağaç dikin sizi de alkışlayalım” dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Kastamonu Havaalanı ve diğer tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Merhum Menderes döneminde Kastamonu’ya bir havaalanı yapma arzusu belirdi. Fakat tam olarak yapılamadı ve kapatıldı. 2010 yılında biz yeniden başlattık ve tamamladık. Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırımla havalimanını bitirdik ve bugün resmi olarak açılışını yapıyoruz. Şu ana kadar haftada 4 uçuş var. Fakat bakanıma da söyledim; bunu her gün bir uçuşa çıkaralım. THY de bunu yapamayacaksa özel sektörü devreye sokalım. Biz bugün bir rüyayı gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
 
“SİZ DE BİR AĞAÇ DİKİN”
 
Başbakan Erdoğan, siyasetin kavga etme sanatı olmadığını vurgularken, “Siyaset, münakaşa, çatışma, karalama, engelleme sanatı değildir. Bize hakaret edenlere diyorum ki siz de bir ağaç dikin alkışlayalım sizi. Siyaset, milletin verdiği yetkiyi heba etme, milletin verdiği temsil yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Biz siyaseti millete hizmetin bir aracı olarak görüyor, her anımızı milletimize hizmet yolunda sarf ediyoruz. Yaylalardan köylere kadar, beldelerden ilçelere kadar, şehirlerimizden büyük şehirlerimize kadar, her ölçekte, her kademede milletimize hizmetle meşgul oluyoruz” diye konuştu.
 
Ankara’da şehit yakınlarıyla birlikte iftar yaptıklarını anımsatan Erdoğan, “Şehitlerimiz, bizim kutup yıldızlarımızdır. Şehitlerimiz, bizim iftihar kaynağımız oldukları kadar, istikbalimizi de aydınlatan fenerlerimizdir. Şehitlerimizin mirası olan bu topraklarda, onların hürmetiyle, onların himmetiyle huzur ve refah içinde geleceğe ilerliyoruz. Allah’ın izniyle de o şehitlerimize hiçbir zaman mahcup olmayacak, şehitlerimizin ruhlarını incitecek hiçbir girişimin içinde ya da ardında bulunmayacağız" dedi.
 
“HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN”
 
Erdoğan, geçen hafta Bingöl’e bugün de Kastamonu’ya "uçağı indirdiklerini" vurgulayarak, “Önümüzdeki hafta Cuma günü Şırnak’a uçağı indiriyoruz. 10 yıl önce kim inanırdı? Bu adımları atmak her yiğidin kârı değil. Çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atmamız lazım” ifadelerini kullandı. Erdoğan, 2002 sonunda başlattıkları değişim sürecini daha ilerilere taşıma arzusunda olduklarını dile getirdi.
 
“Aydınlık bir gençlik istiyoruz. Elinde palayla dolaşan değil, bilgisayarıyla dolaşan bir gençlik istiyoruz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Elinde molotof kokteyli ile iş yerlerine saldıran, şiddete meyilli bir gençlik istemiyoruz. Molotof kokteyli kullanmak suçtur. Tencere tava kullanmak, mutfakta değil haaa, komşuyu rahatsız etmek suçtur. Bunları sizler yargıya taşıyacaksınız. Her şeyi devletten beklemeyin. Ses kirliliği çevreciliği tehdittir. İşte bütün bunlara karşı hep birlikte tedbirimizi alacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.”
 
“HER ŞEY YOLUNDA”
 
Vatandaşlara endişe etmeyin diye seslenen Erdoğan, “Hiç endişe etmeyin. Her şey yolunda. Bazen çatlak sesler çıkıyor. Bunlara da itibar etmeyin. İşte buyurun. Gezi Parkı dediler, şu dediler, bu dediler. Neden yaptılar? Ne vardı bu ülkede? Mayıs ayında yeni havalimanı ve 3. köprü projeleri için adım attık. Şimdi CHP bunları durdurmak için adım atıyor. Çünkü bunlarda yapmak yok, yıkmak var. Onlar durdurmaya çalışacak, biz engelleri aşarak inşallah bu yatırımları devam ettireceğiz. 3. Havalimanın durdurulması için müracaat edenler var. Kim bunlar? CHP zihniyeti. Bunların hayatında bu ülkede dikili taş yok. Hep yıkmak için olmuşlar. Bu kervan yürüyecek” şeklinde konuştu.
 
Güçlü bir Türkiye yolunda ilerlediklerinin altını çizen Erdoğan, “Kader çizgilerini biz beraber belirleyeceğiz. Bazılar tuzak kuruyor. Varsınlar kursunlar. En büyük tuzak Allah’ındır. Ardından bir tuzak daha vardır ki halkın tuzağı. En büyük meydan sandık meydanıdır” dedi. Türkiye’nin bölgedeki gücüne değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Türkiye’ye yönelik kirli senaryolara karşı göğsümüzü gerecek, beraber yolumuza devam edeceğiz. Bu bölgede güçlü Türkiye her geçen gün sesini yükseltiyor. Artık gündem belirleyen bir Türkiye var. Çevremizde Irak’ta Suriye’de Mısır’da birçok olaylar oluyor. Sonu iyi olacak. Unutmayın her olanda hayır vardır. Sonu iyi olacak. Yeter ki ekonomisi sağlam bir Türkiye aynı şekilde yoluna devam etsin. Dış politikada aktif, mazlumların yanında olan bir Türkiye var. kimse Türkiye’yi zalimlerin yanında göremeyecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem