Başbakan'dan sert yanıt!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak olan yeni anayasanın milletimizi geleceğe güvenle taşıyacak güçlü bir iradenin eseri olacağını belirterik "İnanıyorum ki bu Meclis, milletimizle birlikte yapacağı yeni bir anayasa ile adın

Başbakan'dan sert yanıt!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak olan yeni anayasanın milletimizi geleceğe güvenle taşıyacak güçlü bir iradenin eseri olacağını belirterik "İnanıyorum ki bu Meclis, milletimizle birlikte yapacağı yeni bir anayasa ile adını tarihe farklı kaydettirecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan yeni yasama yılının ilk TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, dün Karacaahmet'te hüvel baki yazılı bir mezar taşının başındayken, bugün milletvekillerinin arasında, milletin huzurunda olduğunu söyledi. Bunun zor bir durum. Ama siz de bilirsiniz ki hayat böyle işte" dedi.

"İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Başbakan Erdoğan "Yeni bir anayasa için diyalog kapılarını açmasından dolayı partilere teşekkür ediyorum, İyi bir başlangıç yaptık. Ülkemizi el birliği ile huzura erdireceğiz. Yapacağımız anayasa milletimizi geleceğe güvenle taşıyacak güçlü bir iradenin eseridir. "İnanıyorum ki bu Meclis, milletimizle birlikte yapacağı yeni bir anayasa ile adını tarihe farklı kaydettirecektir. Bu tarihi fırsatı milletimizin kazanç hanesine kaydetmek büyük bir onurdur. Partilerin ön şartsız masaya oturmaların kaanatimce en önemli işin aşılması anlamına geliyor. Partilerin büyüklüklerine aldıklarına oy oranlarına ve milletvekili sayılarına bakmaksızın uzlaşma komisyonuna her partinin eşit üye sayı ile dahil olması yeni bir anayasa için ortaya koyma samimiyetimizin göstergesidir. Süreç kendi mecrasında işleyecektir. Türkiye aydınlık yarınlara daha hızlı adımlarla yüreyecektir. Bunun için işi sıkı tutalım ve 1 yıl içerisinde tamamlayalım."

"BAŞI ÖNE EĞİLMİŞ BİR TOPLUM VARSA TÜRKİYE ORADADIR"

Başbakan Erdoğan "Dünyanın neresinde başı öne eğilmiş bir toplum varsa Türkiye oradadır. Umutları yeşerten Türkiye'ye duyuyan güven ve itibar her gün artmaktadır. Bunu Tahrir Meydanı'nda bizzat yaşadık. Ama zaman zaman haksız kaldığımız eleştrileri görüyor ve üzülüyoruz. Savunduğu değerler içinde kalmamız milli menfaatlarımiz içindir. Bölgemizdeki gelişmeleri barışa kanalize etmek isteyen ender ülkelerden birisiyiz. Gücünü halktan almayan bir yönetim asla meşru olamaz . Mısır Libya ve Tunus ziyaretlerinin ardından BM Genel Kurulu New York' ta bulunmuş orada bu tezlerimizi uluslararası toplum önünde dile getirmiş olduk."

"AFRİKA'DAKİ BÜYÜKELÇİLİK SAYISINI 2012 YILINDA 33'E ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ"

Başbakan Erdoğan "Makedonya giderek oradaki arkadaşlarımızla hasret giderdik. Makendonya ile aramızra çok köklü bağlar mevcut. Makedonya Başbakanı ile bu kapsamda ülkemiz arasındaki ilişikilerimizi somut işbirliği projeleri ile geliştirme ve çeşitlendirme konusunda görüş birliğine vardık. Meydanlarda coşkuyu size anlatamam. Anlatılmaz yaşanır diyorum. Güney Afrika ziyaretim sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile baş başa ve heyetler arasında görüşmmeler yaptım. Türk dış politikası bir konferans verdim. Birçok alanda geleceğe yönelik ortak hedefler yönettik. Afrika'daki 24 olan büyükelçilik sayısını 2012 yılında 33'e çıkarmayı planlıyoruz . Karşılık dostluk ve iş birliği imkanlarından azami bir şekilde faydalanmak istiyoruz . Biz Afrika'ya menfaat esasında değil dostluk temelinde bakıyoruz."

(SARKOZY) "ÖNCE SEN KENDİNE TAVSİYEDE BULUN"

Başbakan Erdoğan "Sarkozy Ermenistan'a gidiyor, Ermenistan'a seçim yatırımı olmak üzere tavsiyelerde bulunuyor Önce sen kendine tavsiyede bulun ve çeki düzen ver. Frnasa'da başka Ermenistan'da başka Türkiye'ye geldiğinde bambaşka. Böyle 3 canlı 4 canlı 5 canlı siyaset olmaz. Siyaset dürüstlük istiyor. Fransa'da a 600 bin Ermeni var ve 500 bin Türk var. Bir taraftan Türkiye ile olan her türlü ilişkilerin var. Eğer büyük düşünmüyor ve daracık birşeyle ekonomik imkanlarının haklı olduğu noktasında böyle bir tavrın içine giriyorsa kusura bakma Türkiye öyle kolay yutulacak lokma değil. Devlet adamlığı ünvanını taşımak gelecek seçimi değil gelecek nesil düşünmeyi gerektirir."

"FİLİSTİN'İN DEVLET OLMASINI İSTEYENLER ŞİMDİ YAN ÇİZMEYE BAŞLADI"

Başbakan Erdoğan "Filistin davasına kimlerin nasıl inandığını çok açık ve net gördüm. Filistin'in devlet olmasını isteyenler şimdi yan çizmeye başladılar. Hem İsrail diyordunuz hem Filistin şimdi ne oldu. 1 yıl önce söyledikleriniz kayıtlarınızda mevcut. Kendileri biraraya gelsin ve anlaşsın diyemezsiniz. Biraraya geldi ve anlaşamadılar, bunun nedeni anlaşamamazlıklarının arkasında egemen güçler var. Sudan ve İran'da ne yaptınız ? Burada da anynısını yaptınız. İsrail'e 89 yaptırım kararı alındı ancak İsrail bunlara uymadı. Baskı uyguladınız mı ? Hayır. Şımarmış bir ülke ile anlaşmak mümkün müdür ? AB komisyonu tarafından yayınlamasını beklediğimiz Türkiye İlerleme Raporu gerçekçi bir bakış açısıyla kaleme alınacağını ümit ediyoruz"

ANTALYA'YA 1 TRİLYON LİRA ACİL YARDIM ÖDENEĞİ

Başbakan Erdoğan "Antaya'da Isparta, Manisa ve Denizli'de meydana gelen sel felaketlerinde hayatlarını kayebeden vatanadaşlarımaza Allahtan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. İnsanoğlu olarak şüphesiz yapılması gerekenler eksik olabilir. Afetlerin karşışında durmak kolay değil. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde de bu tür felaketlerin ne denli ağır olduğunu biliyoruz. Deniz'de 1, Manisa'da 2 vatandaşımız vefat etti. Antalda'ya kaybolan 6 vatandaşımızı arama çalışmaları deam ediyor. Antalya'ya AFAD tarafından 1 trilyon lira acil yardım ödeneği aktarmış bulunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem