Başbakan'dan sert tepki!...

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...Muhafazakar demorkasi dediğimiz zaman böyle bir tespit yoktur dediler. AK Parti yapay rüzgarlarla oradan oraya savrulan bir parti değildir. AK Parti Çanakkale ruhunu özümsemiş bir partidir.AHMET KAYA’NIN G

Başbakan'dan sert tepki!...

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Muhafazakar demorkasi dediğimiz zaman böyle bir tespit yoktur dediler. AK Parti yapay rüzgarlarla oradan oraya savrulan bir parti değildir. AK Parti Çanakkale ruhunu özümsemiş bir partidir.

AHMET KAYA’NIN GURBETTE ÖLÜMÜNÜN SIZISINI HİSSETMEYENLER BİZİ ANLAYAMAZLAR

Yüreğinde gurbette okumak zorunda kalmış kızlarının sızısı olmayanlar, yüreğinde Ahmet Kaya’nın gurbette ölümünü hissetmeyenler, Cem Karaca’nın gurbette hüküm giymesi konusunda sızısı olmayanlar bizi anlayamazlar Kimse bize millet, milliyet dersi vermesin, önce kendileri öğrensin.

AK PARTİ İÇİNDE KAVGA BEKLEYENLER VAR

AK Parti içinde 11 yıldır sen ben kavgası bekleyenler var. Bütün siyasi ikbalini, istikbalini bir şeyler üretmek üzerine değil AK Parti içinde, temenni ettikleri nifak üzerine kurmuş, bunun için pusuda, dışarıda bekleyenler var. 11 yıldır işte bunların hevesini kursaklarında bıraktık, bundan sonra da onları hayal kırıklığına uğratmaya hep birlikte devam edeceğiz"

İŞİMİZİ TALİMATLARLA YÜRÜTMÜYORUZ

Bizim fetretimiz milletin fetretidir. Öyleyse asla fetret devrine müsade etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle hiçbir sözümüzden geri dönmeyeceğiz. Biz işimizi belli yerlerden aldığımız talimatla yürütmüyoruz. Kendi kararımızı kendimiz alıyoruz, adımlarımızı kendimiz atıyoruz.

56 yılda 43 hükümet görev yaptı. Bize kadar hükümetlerin ortalama ömrü 16 ay. Böyle ülkede istikrar olur mu? Bu gençlerimiz bu ülkede sermayenin, medyanın hükümet kurup hükümet indirdiğini biliyor mu? Gençlerimize eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi çok iyi anlatmalıyız.

EYVALLAH, BİZ VAZİFEMİZİ BİLİYORUZ

Marmaray’ı açtığımızda sosyal medyada birileri çıktı ‘Tabi ki yapacaksınız bu sizin vazifeniz’ dedi. Eyvallah. Biz vazifemizi biliyoruz. Ama bizim hakkıyla yerine getirdiğimiz vazifeyi 10 yıllar boyunca Türkiye’de hükümetler neden acaba yerine getirmediler.

Karadeniz’de memleketim Rize’ye giderken dağlardan şöyle aşağıya baktığında ‘acaba ne zaman yuvarlanacağız’ diye düşünmeye mecbur muyduk? İki araç yan yana gidemiyordu. Acaba buraları duble yollara çeviren hangi iktidar? Onların görevi değil miydi? Niçin yapmadılar?

ZEKİ GENÇLİK BU SORUYU NİÇİN SORMAZ

11 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Dağları deldik, tüneller açtık. Marmaray 153 yıllık hayaldi. Abdülmecid 153 yıl önce bunu hayal etmişti. Abdülhamit mimari çizgilerini çizdirmişti. Osmanlı devletinde de Cumhuriyet tarihinde de bu hayal gerçeğe dönüştürülemedi. Acaba niçin? Bu soruyu bu zeki ve akıllı gençlik acaba niçin sormaz?

MARMARAY'IN DUALARLA AÇILMASI RAHATSIZ ETTİ

Marmaray'ın dualarla açılması, Japon Başbakan'ının bile ellerinin duaya açılması birilerini rahatsız etti. Bu ülkenin ilk meclisi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmıştır. Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor? Bu ülkenin İstiklal Marşı'nda dua vardır.

BÖYLE BİR KUTUPLAŞMANIN ÖNÜNDE VAR GÜCÜMÜZLE DURURUZ

Toplumun farklı düşünmesi ya da farklı talepleri dile getirmesi bir kutuplaşma değildir ancak imtiyaz elde etmek ya da elindeki imtiyazları muhafaza etmek adına, teröre, şiddete, sokak eylemlerine, illegal yöntemlere başvurmak bir kutuplaşmadır ve biz böyle bir kutuplaşmanın önünde var gücümüzle dururuz. İmtiyaz elde etmek ya da elindeki imtiyazları muhafaza etmek isteyenlerle herhangi bir uzlaşmayı, biz demokrasiye, insani değerlere, her şeyden öte millete bir ihanet olarak görürüz.

Belli çevrelerce son derece kasıtlı bir şekilde Türkiye gündemine taşınmak istenen kavramlar, demokratik siyaset zeminini zayıflatmayı amaçlayan kavramlardır. Diktatörlük, sivil diktatörlük, post modern otoriterlik, Müslüman vesayeti, kutuplaşma, çoğunluğun azınlığa hükmetmesi, mahalle baskısı, yaşam tarzlarına müdahale gibi kavramlar. Belli zamanlarda ve belli bir program dahilinde bunlar tedavüle sokulmak isteniyor.

BAYRAĞIN SAHİBİ 76 MİLYONUN TAMAMIDIR

Yeni Türkiye'de imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Yeni Türkiye'de, siyasette, hukukta, ekonomide, sosyal hayatta, imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Türkiye'nin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Bayrağın sahibi, vatanın sahibi, ortak değerlerimizin sahibi 76 milyonun tamamıdır.

BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ CHP GETİRMEDİ

Bu ülkeyi, bu cumhuriyeti, Cumhuriyet Halk Partisi değil, millet kurmuştur millet, bunu iyi bilmemiz lazım. Bu ülkeye demokrasiyi Cumhuriyet Halk Partisi getirmemiş. CHP'nin direnişine rağmen, CHP'ye rağmen millet demokrasiyi getirmiştir, bunu da iyi bilmemiz lazım.

BAŞI AÇIK KADINLARIMIZIN DA TERCİHLERİ TEMİNATIMIZ ALTINDA

Başörtülü kızların üniversiteye girebilmesi değil üniversite kapısından çevrilmesi anormaldir. Başörtülü bayanların Türkiye Büyük Millet Meclisine girmesi değil bu güne kadar girememiş olması garabettir. Ne oldu bir şey oldu mu? İşte bakın normalleşti. Şimdi sevgi taçlandı, dayanışma taçlandı. Çok daha farklı bir zemine oturdu. Benim başı örtülü, başı açık kardeşlerim arasında bir sıkıntı yok ki, sıkıntı ne yazık ki karar vericilerin. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir reform birilerine imtiyaz sağlamak için yapılmamış, tam tersine eşitliği, normalliği tesis etmek adına yapılmıştır. Başörtülü kadınlarımız gibi başı açık kadınlarımızın da bu tercihleri bizim teminatımız altındadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem