Başbakan'dan olimpiyat yorumu

 Başbakan Erdoğan, (A) Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Angola ile Londra Olimpiyatları'nda oynadığı (A) Grubu ilk maçının ardından yaptığı açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge ile Londra'da yaptığı görüşmeyle ilgili bir soruy

Başbakan'dan olimpiyat yorumu

 

Başbakan Erdoğan, (A) Milli Kadın Basketbol Takımı'nın Angola ile Londra Olimpiyatları'nda oynadığı (A) Grubu ilk maçının ardından yaptığı açıklamada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge ile Londra'da yaptığı görüşmeyle ilgili bir soruya, ''Görüşme olumlu bir havada geçti. Zaten Jaques'ın son dönemi ve bizimle ilgili karar onun döneminde verilmiş olacak. Ondan sonraki dönemi yeni seçilecek başkan götürecek'' diye yanıt verdi.

 

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylığı ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

 

''İstanbul olarak şöyle bir özelliğe sahibiz; Londra 3. kez, Madrid 2 kez yaptı. Tokyo iki kez yaptı ve bu ülkeler 2 kez, 3 kez yapmışken Türkiye, 5 kez finale kadar gelmiş ve hala böyle bir olimpiyata evsahipliği yapmayı vermediler. Bu tabi güzel, adil bir yaklaşım olmuyor. Kendileriyle bunu paylaştım.''

 

''Türkiye farklı bir yerde''


Başbakan Erdoğan, olayın bir başka yanının daha olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

 

''Halkının büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede bugüne kadar bir olimpiyat düzenlenmedi. Sorarlar insana niçin? Ne eksik de yapmıyorsunuz? İstanbul, Asya ve Avrupa kıtasını bir arada buluşturan ve medeniyetlerin kesiştiği, buluştuğu bir şehir. Ekonomik olarak Avrupa ülkelerinin hepsi dökülüyor. Onların döküldüğü bir dönemde Türkiye şu anda çok daha farklı bir yerde. Altyapı, üstyapı olarak gayet iyi bir durumdayız. Demontabıl salonlarda müsabakalar yapılıyor. Biz bunu demontabıl salonlarda yapmayacağız, tamamıyla, herşeyiyle mükellef salonlarda yapacağız. 

 

Statlarımız var, (Yok size de 80 binlik stat) deniyorsa 80 binlik stat da yapılır. İstanbul'da 60 bin kişilik statlarımız var. Bunlardan bir tanesi olimpiyat için yapılmıştır, şu anda açık tribünlerini de kapatıyoruz. Çok çok modern bir stattır. Arena, Avrupa'daki birçok stada fark atar. Bizim eksiğimiz yok ama varsa onları gideririz.''

 

''2020'ye odaklanacağız''


2020 Olimpiyatları için medyaya, izleyicilere, sporculara ne mesaj vereceği sorusuna da Başbakan Erdoğan, şöyle yanıt verdi:

 

''Lisansiyer sporcumuz iyi. Daha çok çalışacağız. Ama bize düşen bir görev şu; gerek Gençlik Spor Bakanımız, gerek federasyon başkanlarımız, yani sporculardan önce bize düşen görev var, o da çok daha kalifikasyonu yüksek, kariyeri yüksek hocalarla birlikte bu işi sürdürmek. Zaten şu anda geldiğimiz noktaya böyle geldik. Gerçekten bu işin içinden gelmiş, kalifikasyonu yüksek hocalarla buraya geldik. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de gerek bireysel, gerekse kollektif sporda bunun adımlarını da atacağız, gerekirse dışarıdan çok çok önemli isimleri de getirmek suretiyle bu çalışmaları sürdüreceğiz ve 2020'ye odaklanacağız.''

 

Basketbol takımının galibiyeti


İzlediği Angola maçında Kadın Basketbol Takımı'nın galibiyetinden memnunluk duyduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Gerek kız basket takımımıza, gerek voleybol takımımıza hakikaten güveniyoruz ve takım oyununda da, kollektif sporlarda da her iki takımımız bir ilk bizim için. Bugün de Angola maçına 22 farkla başladılar. Bu bizler için bir mutluluk vesilesi oldu'' diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, basketbolcuların da böyle bir mutluluğun heyecanı içinde olduklarına inandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Bundan sonraki sürece yönelik olarak da biz kendilerini inşallah finalde görmek istiyoruz. Finalde görmemiz halinde de bu gelecek yıllara, on yıllara yönelik bir mesaj olacak. Çünkü Türkiye'de biz bu alana çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hele hele okullarımıza bu işi kaydırmak suretiyle, okullarımızda çok ciddi gelişmeler var.

Bu vesileyle de inanıyorum ki şu anda basket takımımız buradan bir netice, madalya alacaktır. İnşallah aynı şekilde voleybol milli takımımız da buradan başarılı bir şekilde ayrılacaktır. Biz burada bu iyi niyet dileklerimizi ortaya koyarken kardeşlerimizden, yavrularımızdan da inşallah başarı bekliyoruz.''

 

Basketbolcuları kutladı


Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Angola maçının ardından Kadın Milli Basketbol Takımı oyuncularını kutladı.

 

Tribünden soyunma odalarının bulunduğu bölüme inen Başbakan Erdoğan, kadın basketbolcuları tebrik edip, sonraki maçlarında başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem