Başbakan'dan medyaya çağrı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Önümüzdeki dönemde terörle mücadelede farklı adımlar atılacağını belirten Başbakan, terörle mücadeleni

Başbakan'dan medyaya çağrı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Önümüzdeki dönemde terörle mücadelede farklı adımlar atılacağını belirten Başbakan, terörle mücadelenin kısa süreli bir iş olmadığının altını çizdi. Başbakan ayrıca, medya mensuplarına da işbirliği çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Silvan sıradan bir olay değil. Araştırma yapmak da en tabii olaydır. Genelkurmay'ın yaptığı inceleme dışında sivil inceleme de doğaldır.

Bazı şeyleri birbirine karıştıyoruz. Bizim Milli Birlik ve Kardeşlik Projemiz ülkemizdeki 74 milyonu kapsıyor. Bu 74 milyon içerisinde sadece benim Kürt kardeşlerim yok. Kapsam çok genişdir. Başlık çok açık, Milli Birlik ve Kardeşlik. Tüm etnik unsurları kapsayan bir kardeşlikten bahsediyoruz.

Terörist kötü niyetlidir. Bizden iyi niyet beklemesin. Biz taktik, stratejik adımları çok daha farklı şekilde atacağız. Buna göre atılacak çok adım var. Arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyor. Biliyorsunuz önceki dönemde hudut birlikleri adında bir adım attmştık. Bu dönemde yeni adımlar atacağız.

Bölgeye yönelik atacağımız adımlar istihbari kaynaklara varıncaya kadar, Kuzey Irak'a varıncaya kadar farklı bir şekilde gelişecektir. Bu mücadele kısa süreli bir mücadele değildir. ETA, İRA diyorlar ama hangisi bitirebildi? Terörle mücadele sıfırlandı mı oralarda? Kim bitirdi? İşte biz bunu minimize etmenin mücadelesini veriyoruz.

Biz terörle mücadele konusunda medyadan beklediğimiz desteği bulamadık. Terör örgütüne hizmet oluyor bu yayınlar. Biz defaatle söyledik. Biz Roj TV ile Fırat'la işbirliği içine giremeyiz, onlarla işbirliği içine giremeyiz. Biz sizlerle bunu yapabiliriz. Bu konuda da sizlerin gerekli desteği vermesi gerekir.

Ben buna çok üzülüyorum. Medya şu anda YAŞ'ın yerine kendini koydu. Bizim YAŞ toplantısı yapacak bir şeyimiz kalmadı. Bunun hazırlıkları yapılır, önümüze gelir, oradaki üst komuta kadrosu gereken atamaları yapar. Değişen zamanın gereği olarak bazı değişimler olur, yapılır.

Meclis TV ile ilgili TBMM ile TRT arasında anlaşmadan muhalefetin haberi yok. haberleri olsa bizim iyi niyetimizi görürlerdi. Biz bir esneme yaptık. Ancak baktık ki bu tamamen şova döküldü, halkımızın da şikayetlerini göz önüne alarak şikayetlerimizi ilettik ve bizim iktidarımız öncesindeki protokol uygulamaya konulmuştur.

Kimsenin kısılan sesi yok, konuşacak yer bol, meydanlar açık, herkes konuşsun. TRT ayrıca ana haberlerinde, ara haberlerinde yine haberlerini yapacak. Ama grup toplantılarını vermeyecek."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem