Başbakan'dan gemicik esprisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Öğretmenlerin Türk kültüründe önem sırasında anne babadan sonra geldiğine dikkat çeken Erdoğan, öğretmenlerin sorunlarını çözmek için yılmadan çalışmaya de

Başbakan'dan gemicik esprisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Öğretmenlerin Türk kültüründe önem sırasında anne babadan sonra geldiğine dikkat çeken Erdoğan, öğretmenlerin sorunlarını çözmek için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kabulde Başbakan ile öğretmenler arasında ilginç diyaloglar yaşanırken, Erdoğan kendisinin 110 kişilik sınıfta öğrenim gördüğünü, annesinin ayağının altını öptüğünü kaydetti.

Erdoğan Lübnan ziyareti nedeniyle bir gün erken olarak 81 ilden gelen öğretmenleri Başbakanlık Yeni Bina’da kabul etti. Burada öğretmenlere seslenen Erdoğan, öğretmenlerin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğuna değindi. “Biz üç kişinin elini öperiz” diyen Erdoğan, anne ve babadan sonra öğretmenlerin geldiğini söyledi. Erdoğan burada annesine olan bağlılığına da vurgu yaparak “Benim huyumdur. Ben zaman zaman annemin ayaklarının altını da öperim. Çünkü orada çok farklı bir zenginlik var. Cennet var orada” dedi.

110 KİŞİLİK SINIFLARDA OKUDUM

Başbakan Erdoğan 8 yıllık iktidarları süresince eğitime önemli katkılar yaptıklarını dile getirirken, bu süre zarfında 159 bin yeni derslik açtıklarını, bütçede en büyük payı Milli Eğitim’e ayırdıklarını dile getirdi. Erdoğan konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Öğretmenlerimizin sorunları bildiğiniz gibi her zaman önceliğimiz oldu. Sınıflardaki öğrenci sayılarının azaltılmasındaki hedefimiz biliyorsunuz 30 öğrencidir. 30 öğrencinin altına düşmeliyiz. Şahsen ben 110 kişilik sınıfta okudum. En iyi okuduğum zaman 70 kişilik bir sınıftı. Bunlar büyük ölçüde bitirildi. Hedefimiz bu 30’un altına düşebilmek. Ve tekli eğitim sistemini yakalamak. Dün Ulaştırma Bakanımıza da talimatım oldu. 300 bin derslik hedefliyoruz. Bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz.”

OTOMOBİL DEĞİL DAİRE ALIN

Erdoğan, ekonomik sıkıntıların yükünün de yıllarca eğitimcilerin, işçilerin, köylülerin sırtında olduğunu dile getirdiği konuşmasında, geçtiğimiz yılın ekonomik göstergelerine değindi. Otomobil satışlarında yüzde 30 artış olduğunu kaydeden Erdoğan “Bende tavsiye ediyorum. Otomobilden çok daire alın. Şimdi otomobilciler kızacak. Bu konuda yardımcı olalım istiyorum. Birisiyle devamlı tüketiyorsunuz. Birisiyle kazanıyorsunuz” diye konuştu. Erdoğan TOKİ’nin yaptığı konutlarla kentsel dönüşümün gerçekleştiğine de dikkat çekerek, Doğu ve Güneydoğu illerinde de lojman talimatı verdiğini, bu bölgelerde eksikliklerin olduğu yerlerde, öğretmen, emniyet mensupları ve sağlık mensupları için süratle lojmanların tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan ayrıca, sadece bu yıl içerisinde 40 bin yeni öğretmenin atamasının yapılacağını da sözlerine ekledi.

'ŞİMDİ DE GEMİSİ VAR DEMEYİN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilin öğretmenleri ile bir araya geldiği kabulünde ilginç diyaloglar yaşandı. Erdoğan, kendisine bir öğretmenin hediye ettiği gemi maketini alırken basın mensuplarına “Şimdi yine gemisi var demeyin” dedi. 81 ilden gelen öğretmenlerin getirdiği hediyeleri kabul eden Erdoğan, Giresun’dan gelen fındık ve çikolata dolu sandığın içindeki paketleri de basın mensupları ile paylaştı.

Konuşmasının ardından öğretmenler ile tek tek tokalaşarak hediyelerini kabul eden Erdoğan ile öğretmenler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Alfabe sırasına göre gelen her öğretmeni karşılayan Erdoğan öğretmenler gününü kutlayarak içerisinde Erkekler için kravat, bayanlar için fular ve Türk Müziği seti bulunan hediye paketlerini takdim etti. Başbakan ile görüşmeye gelen öğretmenler de ellerinde geldikleri illere özgü yiyecek, el işleri vb. malzemeleri hediye paketleri içinde Erdoğan’a sundu.

Erdoğan’a normalde küçük paketler halinde hediyeler sunulurken, Giresun’dan gelen öğretmen Emine Karataş büyük bir sandıkla kürsüye çıktı. “Çeyiz sandığı mı bu” sözleriyle genç öğretmeni gülerek karşılayan Erdoğan, sandıkta bulunan fındık ve çikolata paketlerini basın mensupları ile paylaştı.

-KANSER HASTASI ANNENİN SELAMI-

Erdoğan, memleketi Siirt’ten gelen öğretmen Mithat Saraçoğlu ile ise uzun süre sohbet etti. Kanser hastası annesinin selamını Erdoğan’a getiren ve Siirt’e geldiğinde misafir etmek istediklerini belirten öğretmene Başbakan’ın yanıtı “Bir gelişimde uğrarım” oldu. Hediyelerin takdiminin ardından Erdoğan, öğretmenlerle toplu fotoğraf çektirdi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler