Başbakan'dan flaş Gazze hamlesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla arayarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunmasını istedi. Öte yandan başbakanlık kaynaklarından alına

Başbakan'dan flaş Gazze hamlesi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla arayarak, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunmasını istedi. Öte yandan başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan daha sonra İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'u telefonla aradı. Görüşme 15 dakika sürdü.

Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulması için uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunmasını talep etti.

Görüşmede saldırıların durdurulmasını isteyen Erdoğan, İsrailliler ile Filistinliler arasında 2012'de sağlanmış olan ateşkes mutabakatına geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın, İsrail hükümetinin ulusal güvenliğini ancak adil ve kapsamlı bir barışla sağlanabileceğini anlaması gerektiğinine dikkati çektiği öğrenildi.

Gazze'yi hedef alan saldırılar neticesinde şu ana dek 100'e yakın masum Filistinlinin hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin de yaralandığını hatırlatan Erdoğan'ın, Türkiye olarak infial uyandıran bu saldırıları kınadıklarını aktardığı belirtildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN CUMHURBAŞKANI RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ve Ruhani, saldırıların durdurulması ve acilen ateşkes sağlanması için başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası toplumun acilen girişimlerde bulunması çağrısı yaptı.

İki liderin, saldırılara son verilmesinin yanı sıra Gazze halkına acilen insani yardım ulaştırılması gerektiğini de vurguladıkları öğrenildi.

Türkiye olarak Gazze halkına acil gıda ve ilaç yardımı için gerekli talimatları verdiğini belirten Başbakan Erdoğan'ın, İsrailliler ile Filistinliler arasında Kasım 2012'de sağlanan ateşkes mutabakatına geri dönülmesinin önemine de dikkati çektiği kaydedildi.

Gazze'ye yönelik saldırıları kınayan Erdoğan ve Ruhani'nin, saldırıların durmasını sağlamaya yönelik girişimler ve insani yardımlar konusunda her iki ülkenin dışişleri bakanlarının yakın temas içinde olmaları hususunda mutabık kaldıkları bilgisi edinildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler