Başbakan'dan bir çılgınlık daha!

Başbakan Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Green Park Otel'de yapılan 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "İki Şehir" projesi hakkında ipuçları verdi. Erdoğan bununla ilgili ayrıntıları ise çarşamba günü açıklay

Başbakan'dan bir çılgınlık daha!

Başbakan Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Green Park Otel'de yapılan 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "İki Şehir" projesi hakkında ipuçları verdi. Erdoğan bununla ilgili ayrıntıları ise çarşamba günü açıklayacağını duyurdu.

 

"ECEVİT DİLLENDİRMİŞ OLABİLİR"

Erdoğan, Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak kanal projesinin eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit tarafından gündeme getirildiğine ilişkin sözlere de şu karşılığı verdi:

"Merhum Ecevit, kendi projesini açıkladığında, diyor ki 'bunu, belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir'. İşte bugün, hiç kimseye diyet borcu olmayan AK Parti Hükümeti, kendi projesini ayrıntılarıyla uygulama safhasına getiriyor.

Bu proje, bu kardeşinizin, ta belediye başkanlığından itibaren rüyasıdır. Ama bunun tarihi, Osmanlı'ya dayanır. Diyorlar ki 'efendim bu Ecevit'in projesidir'. Ecevit de bunu terennüm, söylemiş olabilir;, ama bir projeyi söylemek, yapmak demek değildir. Varsa projesi neredeydi. İnsan bunu da görmek ister. Dillendirmiş olabilir, doğrudur. Dillendirmesi bile bunlara göre daha hayırlıdır. Biz ise şu anda bunun adımını atıyoruz. Marmaray'ı merhum Abdülmecit dedemiz mimari çizgilerini çizmiş. Arşivlerden onu çıkardık... Ama merhum orada kalmış. Biz o çizgiler üzerinden hareketle, iktidarımız döneminde bir adımını attık."

 

"ECEVİT, 'DİYET BORCU OLMAYAN PARTİ YAPABİLİR' DEMİŞ"

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi Sayın Ecevit o zaman şunu kullanmış. Yani bizim Kanal İstanbul ama yerin bizimkiyle alakası yok. Bizim yaptığımız olay çok farklı bir olay. Belli ki terennüm edilmiş ama öyle üzerinde çalışma yapılmış değil. Diyor ki, 'Bu projeyi belli çevrelere diyet borcu olmayan parti uygulayabilir'. İşte bugün hiç kimseye diyet borcu olmayan AK Parti hükümeti kendi projesini ayrıntıları ile ortaya koyuyor. Uygulama safhasına getiriyor. Ve 2 yıl proje üzerinde çalışılacak. Hedef, 8-10 yıl içinde bu projeyi bitireceğiz. Şunu bilin, finans sıkıntısı yok.

Bir şirket projeyi almak istedi, 30 miyar dolar dedi. Şu andaki hesaplarımız bunun çok altında. Herhalde başka hesaplar da yapıyor, kusura bakmasın, onun çok çok fevkinde burada imkan var. Eğer 'yap-işlet-devret'le böyle bir şey yapıyorsak tabi ki şehircilik noktasındaki adımları farklıdır; ama Kanal İstanbul farklıdır. Hepsinin özet ön çalışmalarını yaptık. Çok eski zamanlarda böyle bir hayalimiz vardı; hamdolsun bunu gerçekleştiriyoruz."

 

"BUNLAR İSPAT-I VÜCUT ETTİ"

Erdoğan, "Burada sadece Kanal İstanbul'u yapmıyoruz. Burada biz aynı zamanda İstanbul'un yoğunluğunu, deprem tehdidini de yok etmek için bu adımı atıyoruz. Gerek Avrupa Yakası'nda gerek bu yakada. Hani iki yeni şehir diyoruz ya, inşallah önümüzdeki çarşamba o şehirleri de açıklayacağız. Tabi sadece o şehirler değil, onların yanında ilave projeler de var. Engellendiğimiz bazı projeleri açıklayacağız.

Süratle bunları gerçekleştireceğiz. İstanbul bunlarla inşallah o tarihteki şanlı yerini yeniden alacak ve Türkiye'mizin dünyada marka şehri olan İstanbul Türkiye'yi de dünyada onuncu sıraya taşımada lokomotif olacak." şeklinde konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, "Biz uygulamadan bahsediyoruz artık. Hayalden öte geçtik, bu adımları atıyoruz. Nerelerden nereye geldiğimizin görülmesi bakımından bunları söylüyorum. Bunlar ispat-ı vücut etti. Yapılanları konuşuyorum. Bizim 4 kelimemiz çok önemli. Yapmıştık, belediyede; yaptık, bu dönemde; yapıyoruz, şimdi; yapacağız, işte o da 2023." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem