Başbakan'a mektup var!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın komisyon ve ücretler konusunda bankalara yaptığı 'faiz lobisi' çıkışı, tüketici örgütlerini ümitlendirdi.Ücret ve komisyonları düzenleyen yeni Tüketici Kanunu tasarısına görüşleri yansıtılmayan tüketici örgütleri, Erdoğan'a orta

Başbakan'a mektup var!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın komisyon ve ücretler konusunda bankalara yaptığı 'faiz lobisi' çıkışı, tüketici örgütlerini ümitlendirdi.

Ücret ve komisyonları düzenleyen yeni Tüketici Kanunu tasarısına görüşleri yansıtılmayan tüketici örgütleri, Erdoğan'a ortak bir mektup yazma kararı aldı.

Örgütler, Erdoğan'a yeni tasarının aslında tüketici yararına olmadığını anlatacak. Mektup, bayramdan sonra 100 noktadaki il ve ilçe postanelerinden Başbakanlığa postalanacak.

İŞTE İTİRAZLAR

Tüketici tasarısına itirazlar şöyle:

* Bankaların aldığı ücret ve komisyonları bakanlığın görüşü ve BDDK'nın kararına bırakıyor.
* Bankalar ile tüketiciler arasında yapılan sözleşmelere şerh koyma hakkı getirilsin, sözleşme verilmesi zorunlu olsun.
* Devlet laboratuvarlarından ücretsiz yararlanılabilsin. Mesela GDO gibi konularda tüketici gidip bir ürünü test ettirsin.
* Sadece ‘malı satın alan kişi’ değil, malı alan ya da kullanan kişi de tüketici tanımına girsin. Böylece mal hediye ise de hak aranabilsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler