Başbakan'a Coşkun tavsiyesi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Başbakan’ın Çoşkun ile de görüşmesini tavsiye ediyorum. Bu da Türkiye’nin meselelerinin önünü açacaktır" dedi.Tan, düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti hükümetinin 11 yıldı

Başbakan'a Coşkun tavsiyesi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Başbakan’ın Çoşkun ile de görüşmesini tavsiye ediyorum. Bu da Türkiye’nin meselelerinin önünü açacaktır" dedi.

Tan, düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti hükümetinin 11 yıldır “metal yorgunu olduğunu, reform yapma melekelerini kaybettiğini” öne sürdü. Bu saatten sonra iktidarın aşkla ve şevkle yoluna devam etmesini beklemenin mümkün olmadığını savunan Tan, Türkiye’de yeni siyasal birlikteliklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Bu iktidar siyaseten vefat etmiştir” ifadesini kullanan Tan, “Eğer iktidar ‘ayaktayım’ diyorsa o zaman doğru düzgün bir anayasayı getirsin, BDP ile uzlaşsın ve referanduma gidelim. Bu kadar hır gür içinde ‘ben hala başkan olmak istiyorum’ diyorsa, Züğürt Ağa filmindeki Şener Şen’in babasının durumuna düşersin. Köy yıkılıyor, ocaklar sönüyor, memleket gidiyor, aile dağılıyor, ne diyor; ‘ben karı isterim?” Gerdek gecesi de öldü biliyorsunuz. Tek derdin başkan olmak değilse buyur getir işte Meclis burada, AK Parti ve BDP grupları burada, doğru düzgün bir anayasayı milletin önüne koy” diye konuştu.

"COŞKUN İLE GÖRÜŞSÜN"

Başbakan’ın kimlerle görüşeceğine elbette kendisini karar vereceğini, dün bazı sanatçılarla bir araya geldiğini anımsatan Tan, “Başbakan’ın Çoşkun ile de görüşmesini tavsiye ediyorum. Bu da Türkiye’nin meselelerinin önünü açacaktır” dedi.

"NECATİ ŞAŞMAZ'I ANLAYAMADIM"

Necati Şaşmaz’ın dün yarım saat açıklama yaptığını hatırlatan Tan, “Fakat benim zekam ve algılamam müsait olmadığı için yeterince anlayamadığım ne dediğini. Sanırım Coşkun’u dinlerse ve Coşkun açıklamada bulunursa biz de bir şeyler anlarız” diye konuştu. Gazetecilerin 'Tecavüzcü Coşkun mu' sorusuna ise BDP'li Tan "Ben o kelimeyi kullanmam. Malum Coşkun işte" yanıtını verdi.

Tan, Gezi Parkı ile ve çözüm süreciyle ilgili sorular üzerine, Türkiye’nin yeni bir anayasayla tüm sorunlarına çözüm bulacağını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın “AP’nin Türkiye ile ilgili alacağı kararı tanımıyoruz” sözlerine ilişkin de “Posta koymanın kimseye faydası yok. Bu dünyada belli düzen, belli güç dengeleri var. 'AB'yi tanımıyorum, Afrika Birliğini tanımıyorum, İslam Birliğini tanımıyorum, BM'yi tanımıyorum' dersen, Sudan’daki El Beşir durumuna düşersin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler