Başbakan’a 3 soru sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında “Sayın Davutoğlu, sen Başbakanlık binasına dahi sahip çıkamayan bir insansın. Başbakanlık binasına sahip çıkamayan bir insan evine hiç sahip çıkamaz. Bırak ülke yö

Başbakan’a 3 soru sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç, Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında “Sayın Davutoğlu, sen Başbakanlık binasına dahi sahip çıkamayan bir insansın. Başbakanlık binasına sahip çıkamayan bir insan evine hiç sahip çıkamaz. Bırak ülke yönetmeyi daha buradan yaralısın devlete de sahip çıkamaz. Soru 1, Sayın Davutoğlu, sen vesayetten kurtulup Türkiye Cumhuriyetinde gerçekten Başbakanı olabilecek misin? Yönetemediğinden, Ben Başbakanım, benim işime karışmayın diyemediğinden, ne talimat verilirse, yapar konumdasın. Manzara bu, ortaya koyduğun fotoğraf bu” şeklinde konuştu.

Şırnak Valisinin açıklamasına değinen Koç, “2 ölü çok sayıda yaralı var diyor. Cizre’deki çatışmalarda. Sen CHP ile gece gündüz uğraşmak yerine, sorumluluğunu hatırlayıp, ülkenin bir bölgesinde güvenlik kalmamış, kamu güvenliği kalmamış, millet birbirini öldürüyor silahlanmış sokaklarda. Bunlara karşı önlem almayı düşünmüyor musun sen? Devlet egemenliği tartışılır hale gelmiş sokakta söylediğim gibi çeşitli isimler altında gruplar birbirinin evlerine dönük baskınlar düzenliyor. Sokaklarda hendekler kazılıyor ve Başbakan Konya’da fotoğraf olarak konuşuyor” ifadelerini kullandı. “Son derece acı bir tabloyla karşı karşıyayız” diyen Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu konularda Başbakan olmanın gereğini yerine getiremeyen bir insanın düştüğü durumu ifade etmek istiyorum. Bir diğer soru bu da önemli. Ağabeyin bak bir şeyler söyledi; “Ne istediler de vermedik şimdiye kadar” dedi. “Kandırıldık” dedi. Bizde şu soruyu Sayın Genel Başkanımızda bizlerde defaten sorduk, yüzlerce kez sorduk belki. Ağabeyinden ne istediler de verdi. Ne istediler veremedi. Bu kıyamet koptu. Sen de ağabeyine sor bakalım. Ne istediler de verdiniz, ne istediler veremediniz bir açıkla bakalım. Biz yüzlerce kez ‘Ağabeyinden ne istediler, o neleri verdi’ diye sorduk. Bu sorumuzun cevabını alamadık. Gerçekten Başbakansan kendini öyle hissediyorsan bu 3 soruya cevap ver. Otur gereğini yap. Tabii Hükümet Başkanı olarak yetkilerini kullanabilirsen, eğer sana kullanabilme imkanı verirlerse gücün varsa, iraden varsa, yeteneğin varsa. İşin yönetmek değil de, kumanda ile yönetilmekse boşuna Başbakan rolü oynama. Ortada çok sırıtıyorsun.”

AK Parti’nin yeni seçim şarkısıyla ilgili sorulan soruya ise Koç, “Kol kesmeye kalkıyordu değil mi? Kiziroğlu Mustafa Bey kim o doğaçlamada canlandırılan kim? Davutoğlu Ahmet kim? Kendi kendine karikatür malzemesi olmaktan hoşlanan biri” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem