Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar!

Yeni Kanun Hükmünde Kararname geliyor...

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar!
Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye tarihi boyunca, birçok medeniyetlerin hedefi olmuş bir ülke. Dolayısıyla bu ülkenin, dinamik bir coğrafyada yer aldığını biliyoruz. O yüzden başkalarının bir tehdidi varsa, bizim on tehdidimiz var.

Pazar günkü mitinge keşke Kılıçdaroğlu kendisi gelseydi ama temsilci göndermeleri de birlik beraberlik açısından önemli.

Bölgesel umudun sağlanması için umut Türkiye.

Önümüzdeki günlerde yeni bir kanun hükmünde kararname yayınlanacak. Yeni kararnamede istihbaratla ilgili bir çalışma yapılıyor. TİB'i kapatınca kurumsal hafıza yok olmayacak, bilgilere ulaşılabilecek. İstihbaratta denetim olmamalı yanlış yapanlar hakkında işlem yapılmalı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Genelkurmay başkanlığını ziyaret edecek

MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması gündemimizde, çalışıyoruz.

İstihbarat, gerek emniyet gerek MİT, zaten FETÖ ile ve diğer terör örgütleriyle ilgili izleme yapıyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın ifadesinde kast edilen belki ayrı bir hassasiyetle ayrı bir bölüm marifetiyle takip edilmesi olabilir. 

Bana nakledilen, MİT'in naklettiği şu: Bir binbaşı bir önemli bilgi için MİT'e gelmek istiyor. Dah erken geliyor. 3 civarında kabul ediliyor. Kabul edilince, ben izindeydim, beni geri çağırdılar, dediler ki 7'de hazır ol, görevin helikopterle gidip MİT'i bombalamak, Hakan Fidan'ı alıp gelmek. 

Gelen arkadaş ne anlattı, detayını bilmiyorum. MİT Başkanı'ndan dinlediklerimi söylüyorum. Onun üzerine Genelkurmay Başkanı Hakan Bey'i çağırıyor. 8'e kadar bir arada oluyorlar ve o ara Genelkurmay Başkanı sağa sola talimatlar gönderiyor. Sonrası malum.

MİT Müsteşarı'na bana neden haber vermediğini sordum, cevap vermedi.

Bilgiye sahip olmazsanız başınıza gelecek olaylara tedbir alamazsınız, almakta geç kalırsınız. Bizim 15 Temmuz'dayaşadığımızın izahı, özeti budur. Eğer yeterli istihbarat alınabilseydi, o istihbarat vakitlice elde olabilseydi, belki de bu mesele bu noktaya gelmeyebilirdi.

Bunlar en ağır şekilde adaletin el verdiği en ağır şekilde cezalandırılacak. Hiçbir şey yanlarına kar kalmayacak. Adaletle davranacağız, intikam ve merhametle hareket etmeyeceğiz. Hukuk devletinde yargısız infaz olmaz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler