Başbakan Türkiye'ye dönüyor

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nın açılış oturumuna katıldı.Meksika'daki G-20 Zirvesi'nin ardından Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Rio 20 Zirvesi için Rio de Jane

Başbakan Türkiye'ye dönüyor

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nın açılış oturumuna katıldı.

Meksika'daki G-20 Zirvesi'nin ardından Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Rio 20 Zirvesi için Rio de Janerio'ya gelen Başbakan Erdoğan, Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nın açılış oturumuna katıldı. Başbakan Erdoğan, yarın hem Rio 20 Zirvesi'ne hitap edecek hem de ''En az gelişmiş ülkeler ve Rio 20''başlıklı oturumda konuşacak.

Amaç sürdürülebilir çevreci büyümeyi sağlamak

İlk kez 1992'de Rio de Janerio'da düzenlenen Çevre ve Kalkınma Dünya Zirvesi, 20'inci yılında yine Rio de Janerio'da toplandı.

'Sürdürülebilir kalkınma alanındaki en önemli küresel toplantı'' olarak anılan zirvenin ev sahipliğini, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef'le yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, zirvede ''sürdürülebilir enerji'', ''eğitim'', ''gıda güvenliği'', ''su güvenliği'' ve ''okyanuslar'' başlıkları altında 26 maddelik eylem planının tamamının liderler tarafından kabul edilmesi için uğraş verecek.

Zirve sonunda, ''çevreyi koruyan 'yeşil ekonominin' büyümesine yol açacak bir yol çizilmesi'' ve ülkelerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini belirleyip kurumsal çerçevesini oluşturması amaçlanıyor.

Forum boyunca ''Rio 20'' Konferansı gündemiyle bağlantılı pek çok çalıştay ve tematik oturumlar gerçekleştirilecek. 60'tan fazla oturumun yapılacağı etkinlikte ele alınacak konular arasında, ''enerji ve iklim'', ''tarım ve gıda'', ''su ve ekosistemler'', ''sosyal kalkınma'', ''kentselleşme ve kentler'' ve ''sürdürülebilir kalkınma ekonomisi ve finansmanı'' yer alıyor.

Türkiye'ye erken dönüyor

Bu arada Başbakan Erdoğan, Rio de Janerio'daki temaslarını kısa tutup Türkiye'ye erken dönme kararı aldı. 16 Haziran gecesi önce Meksika'daki G-20 Zirvesi'ne ardından da Brezilya'daki Rio 20 Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'dan ayrılan Başbakan Erdoğan'ın, 23 Haziran Cumartesi akşamına kadar Brezilya'da olması planlanıyordu. Erdoğan'ın, Brezilya'daki görüşmelerini tamamlayarak yarın akşam saatlerinde Rio de Janerio'dan ayrılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem