Başbakan Trabzon'un o ilçesinden bahsetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin twitter ile ilgili aldığı kararla ilgili, “Siz bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan bütüncül bir yasa veya uygulamayı getirme kararı alacak olursanız tarih sizi affetmez” dedi.TRABZON'UN

Başbakan Trabzon'un o ilçesinden bahsetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin twitter ile ilgili aldığı kararla ilgili, “Siz bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan bütüncül bir yasa veya uygulamayı getirme kararı alacak olursanız tarih sizi affetmez” dedi.

TRABZON'UN HAYRAT İLÇESİNİ UNUTAMAM

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin en başarılı dört ilin Rize, Konya, Şanlıurfa ve Malatya olduğunu ifade ederken Ak Parti'nin ileçeler bazında en yüksek oy oranına ulaştığı yer olan Trabzon'un Hayrat ilçesine de ayrıca dikkat çekti.  

Konya ve Kayseri’ye ses kısıklığından dolayı gidemediğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “O günkü mitinglerimizi Konya’da Davutoğlu kardeşim yaptı. Kayseri’de Taner Yıldız gerçekleştirdi. Bu ay sonu itibariyle Cuma, Cumartesi ve Pazar Konya ve Kayseri’ye gidecek teşekkür mitinglerimizi başlatacağız. İlçe bazında en çok ay aldığımız yerleri unutmam mümkün değil. Trabzon Hayrat ilçesi yüzde 83 ile ilçeler arasında en yüksek oy oranına ulaştı. Rize'nin Güneysu ilçesi yüzde 81 ile ikinci sırada. Konya Karatay Nevşehir Acıgöl Rize İldere, Karaman Başyayla, Şanlıurfa Haliliye, Malatya Pütürge AK partiye en çok mühür basan ilçeler oldu” dedi.

“AK PARTİ’NİN OYLARI HİÇBİR İLDE YÜZDE 10’UN ALTINA DÜŞMEMİŞTİR”

AK Parti’nin oylarının 2009'a oranla sadece 7 ilde küçük düşüşler kaydettiğini ve geri kalan illerde AK Parti’nin oylarının arttığını belirten Başbakan Erdoğan, “AK Parti’nin oyları hiçbir ilde yüzde 10’un altına düşmemiştir. Sadece Tunceli’de yüzde 20'nin altında olmuştur. CHP 26 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. MHP 16 ilde yüzde 5'in altında kalmıştır. Konuşuyor bugün. Milleti kucaklayan parti. Yahu sizi milleti nasıl kucaklıyorsunuz, demek ki siz milletle kucaklaşamadınız zaten el öptürmekten yanına kimse yaklaşamıyor ki. BDP 62 ilde yüzde 5'in altında kaldı. AK Parti kurulduğundan beri girdiği 8. seçimde de Türkiye partisi, milletin partisi olduğunu Türkiye’yi bir bütün olarak kucakladığını tekrar göstermiştir. CHP, MHP, BDP belli bölgelerde kısmi varlık gösterirken, AK Parti 7 coğrafi bölgede kuzey doğu güney ve batıda varlık gösteren tek parti olmuştur. Biz rakamlarla, oranlarla, kıyaslara konuşuyoruz. CHP seçimin üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen daha seçimlerin değerlendirmesini yapmamış, milletin önünde hesap vermemiştir” diye konuştu.

“İNSANLARI SOKAĞA DÖKMEKLE SEÇİM KAZANILMAZ”

Başbakan Erdoğan, CHP’nin MHP'li Ankara adayı tahrik edici açıklamalar yaparak insanları sokağa dökerek hezimeti gölegelemeye çalıştığını belirterek, “Eski alışkanlık varya onu devam ettiriyor. Yenilgiyi hazmetmek başarısızlığı kabul etmek gerek. Çok bağırmakla hile var diye iftira atmakla yalan söylemekle seçim kazanılmaz. Hele Pensilvanya’nın medyasına ajanslarına sırtını dayayıp insanları sokağa dökmekle seçim hiç kazanılmaz. Herkes dürüst olacak sonuçları kabullenecek milletin takdiri karşısında boyun eğecek. Ankara’da hile var diye itiraz ettiler. Bazı sandıklar yeniden sayıldı AK Parti’nin oyları daha da arttı. Kimin hile yaptığı ortada. Seçim öncesi ahlak dışı kampanyayı seçim sonrasına taşımak kimseye fayda taşımaz. Seçim sonuçları üzerinde ayrıntılı analizler yapmaya devam edeceğiz. Başarısız olduğumuz illerde kendimizi sorguya çekecek nerede hata yaptığımızı göreceğiz. Başarılı olduğumuz ilerde bundan sonra oy oranımızı daha da artırmak için neler gerektiğini oturup değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

“VAATLER YERİNE GETİRİLMESİNDE TAKİPÇİ OLACAĞIZ”

AK Partili Belediye başkanlarının seçildikleri yerlerde başarılı olmaları için vaatlerini yerine getirmeleri için her aşamada takipçileri olacaklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Genelde olduğu kadar yerelde de her seçimde kendimize ait rekoru aşıyor daha çok insanımızı kucaklıyor vatandaşımıza hizmet taşıyoruz. Meydanlarda dikkat edin bizim dışımızdaki partiler ortaya ne proje koydular plan koydular, sadece takiyye iftira yaptılar. Ama biz projelerle konuştuk yaptıklarımız ve yapacaklarımızla konuştuk. Aramızdaki fark bu. Bu artış grafiğini hep muhafaza edeceğiz. Kesin neticeler açıklanır açıklanmaz deneyimli 10 büyükşehir belediyesi başkanlıklarını merkez almak suretiyle yeni büyükşehir belediyelerimiz ve diğer il belediyelerimizle yeni bir eğitime onları alacağız. Bu yeni seçilen belediyelerimiz orada iki üç günlük eğitimlerle yeni sürece hızla girecekler, bu adımları da bu şekilde atacağız. 2019 seçimleri yüzde 45,5’in üstüne çıktığımız daha çok belediye kazandığımız inşallah bir yıl olacak. 2019'a çok farklı hazırlanmamız gerekiyor. Bazıları oturdukları yerden hiçbirşey yapmadan proje üretmeden başarısız olmamızı beklerken biz her seçimde inşallah oy oranımızı artırarak yükselmemizi sürdüreceğiz. 12 yıl boyunca, kibre, gurura rehavete yer vermedik şımarmadan rehavete kapılmadan, ilkelerimizden taviz vermeden, çizgimizi bozmadan bu kutlu emaneti taşımaya devam edeceğiz.”

 

“30 MART’TA İHANET GEREKEN CEVABI ALMIŞTIR” 2. SAYFADA

 

“30 MART’TA İHANET GEREKEN CEVABI ALMIŞTIR”

“77 milyon vatandaşın her birine samimiyetle sesleniyorum; biz ayrıştırıcı olmadık olmayacağız” diye konuşan Başbakan Erdoğan, “Biz nefretin dilini, kutuplaşmanın dilini asla kullanmadık, kullanmayacağız. Türkiye'yi bir olarak, beraber olarak kucaklamaya devam edeceğiz. Demokrasiyi, özgürlükleri, milli iradeyi, siyaseti en güçlü şekilde savunacak Türkiye'yi ve kardeşliği daha da büyüteceğiz. Hiç kimse ama hiç kimse umutsuz olmasın, yeis hüzün içinde olmasın. 30 Mart’ta kazanan Türkiye olmuştur, kazanan 77 milyon olmuştur. 30 Mart’ta ihanet gereken cevabı almıştır. Ahlak dışı siyaset kaybetmiştir. İftira ve çamur siyaseti yenilmiştir. 30 Mart’ta büyük Türkiye yeni Türkiye kazanmıştır. İstiklal ve istikbal mücadelesi sarsılmaz bir zafer elde etmiştir. Türkiye ekonomisi sarsılmaz şekilde yoluna devam ediyor.

MHP Genel Başkanı bu sabah çıkmış, işçi ne yapıyor, emekli ne yapıyor, memur ne yapıyor bunlarla bizi eleştirmeye kalkıyor. Açıklanan rakamlardan da bihaber. Türkiye’nin büyüme hızından bihaber. Üretimdeki artışlardan bihaber. Bu insanlar Türkiye’de ekonomi ne oluyor nereye gidiyor haberleri dahi yok. Bu arada Türkiye ekonomisi 2013’ün tamamında yüzde 4 büyüme kaydetti. Milli gelirimiz 820 milyar dolara ulaştı. Bu bir rekor. Adamlar bunu dahi görmüyor” ifadelerini kullandı.

“AB’NİN BUNLARA PRİM VERMEYECEĞİNE İNANIYORUM”

Muhalefetin ve paralel yapının tüm tahrik çabalarına rağmen dış politikada kararlı duruşlarının barışçıl tavırlarının sarsılmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “Birileri Türkiye’nin özellikle AB nezdinde imajını yaralamak için çok gayret gösterdi hala da gösteriyor. AB’nin 30 Mart öncesi demokrasiye yapılan ahlak dışı saldırıları göreceğine bunlara prim vermeyeceğine ben de inanıyorum” dedi.

“TWİTTER; TÜRKİYE'NİN DE KURALLARINA UYMAK ZORUNDADIR”

Sosyal medya konusunda son günlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Twitter, Facebook ve Youtube gibi uluslararası şirketlerin son derece kuralsız şekilde Türkiye’ye yönelik saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü, izledi. Biz özgürlükleri kısıtlamak gibi bir yaklaşımın içinde olmadık olmayız. Niçin okullarda hedefimiz şu anda 10 milyonu aşkın iPad dağıtımı yapacağız. Bütün bunları niye yapıyoruz. Buna karşı olan bir iktidar bunu yapar mı? Biz bunu yapıyoruz. Ancak hiç kimsenin özgürlük maskesi altında ayrımcılık, ırkçılık yapması, nefret söylemini yaymasına, hakaret etmesine de göz yummayız.

Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren önemli konularda bile bu şirketlerin sorumsuzca hareket ettiklerini herkes gördü. Bu şirketler birçok ülkenin anayasasına kurallarına uydukları gibi Türkiye'nin de kurallarına uymak zorundadır. Amerika ile İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ile nasıl işbirliği yapıyorlarsa bizimle de işbirliği yapacaklar, gelecekler burada vergilerini ödeyecekler, gelecek burada anayasaya, yasalara, kişilik haklarına saygı gösterecekler. Birileri çıkıp bu uluslararası şirketlerin çıkarlarını milli çıkarımızın üzerinde görebilir. Türkiye’nin en acil hukuki sorunlarını gündemlerine almayanlar uluslararası şirketler hakkında alelacele kararlar verebilir. Biz Türkiye'nin çıkarlarına, milli güvenliğimizi kişilik haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Özellikle 30 Mart’ın ardından Türkiye’yi yeniden sanal tartışmaların içine çekmek isteyenlere karşı dikkatli olunmasını rica ediyorum. Bireysel başvuruyu getiren iktidar biziz. Adı üzerinde bireysel başvuru. Ama eğer siz bireysel başvuru değil de bütüncül bir anlam taşıyan bütüncül bir yasa veya uygulamayı getirme kararı alacak olursanız tarih sizi affetmez. Siz sadece uluslararası ticari şirketlere hizmet etmiş olursunuz. Adeta Twitter’a hizmet etmiş Youtube’a Facebook’a hizmet etmiş olursunuz. Bu yanlış bir yaklaşım. Bu aceleci yaklaşım yanlış bir yaklaşım. Adı üzerinde bireysel başvuru. Bu kararı siz bir kişi için verebilirsiniz ama bütüncül anlamda bütünü kapsayacak şekilde böyle bir kararı veremezsiniz. Bütün yargı kurumlarını yok farz ederek böyle bir karar veremezsiniz.”

“SAYGI DUYMAK ZORUNDA DEĞİLİM”

Twitter ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu karar uyduklarını belirterek, “Ama saygı duymak zorunda değilim, saygı duymuyorum. Milletimizi de özellikle yasa başkadır, hukuk başkadır. Hakla hukukla yasayı birbirine karıştırmayalım. Biz burada sadece bu yasaya uyuyoruz. O kadar. Ama burada hukuk tecelli etmedi, hak tecelli etmedi. Onun da tecelli edeceği gün temenni ederim ki yakındır. Çünkü bu kararın düzeltilmesi lazım. Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yüzsüzlük ve pişkinlik içinde yerinden gerilim üretmek isteyenler bu fırsatı tanımayacağız.

Türkiye tarihinde ilk kez halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçecek. Ana muhalefetin genel müdürünün söylediği lafa bak; biz sivil cumhurbaşkanı istiyoruz. Şu anda siyasi partilerin milletvekillerinin teklifiyle cumhurbaşkanı adayı olunabiliyor mu, yeni yasaya göre olunabiliyor. Bu iş bitmiştir. Ama bunun kim olacağı noktasındaki kararı sen veremezsin. Sen kendi adayını belirlersin eğer aday olacaksan seni aday yaparlar. Eğer yavru muhalefetin başındaki aday olacaksa o aday olur. Çıkarsınız meydana millet de kimi takdir ederse onu seçer. Bugün bakıyorum yavru muhalefetin başındaki zat garip garip şeyler söylüyor; iki kişi kendi arasında oturacakmış. Bundan daha doğal daha tabi ne olabilir? Benim Cumhurbaşkanı ile konuşmak suretiyle bu konuyu istişare etmemeden daha tabi ne olabilir. Bundan niye rahatsız oluyorsun? Nihayetinde kararı verecek olan millet. Millet nasıl karar verirse herkes ona uymak zorundadır sen de uyacaksın. Yeri geldi cumhurbaşkanı davetlerine katılmadınız. Yeri geldi daha önce katılmadığınız halde sonra katıldınız. Çünkü Akif’in güzel beyitleri var ama bununla ilgili şimdi söylemek işime gelmiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler