Başbakan onaylarsa büyük müjde geliyor!

Hükümetin nüfusun yaşlanması nedeniyle üzerinde çalıştığı çocuk teşviklerinin ayrıntılarınetleşmeye başladı. Ev hanımlarına yönelik destek modelleri devreye girerken, dar gelirliailelere de kreş desteği verilecek. Mevcut uygulamada 184 lira olan doğum yar

Başbakan onaylarsa büyük müjde geliyor!
Hükümetin nüfusun yaşlanması nedeniyle üzerinde çalıştığı çocuk teşviklerinin ayrıntılarınetleşmeye başladı. Ev hanımlarına yönelik destek modelleri devreye girerken, dar gelirliailelere de kreş desteği verilecek. Mevcut uygulamada 184 lira olan doğum yardımı da artırılıyor. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bebek teşvikinde nakit desteği de olacağını belirterek, "Sadece maddi teşvik değil, esnek çalışma saatleri de var" dedi.
 
MODELLER MASADA
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak pakete göre; çocuk yapmayı teşvik edendüzenlemeler bölgelere göre değişiyor. Çalışan kadın nüfusunun yüksek olduğu bölgelerde, esnek çalışma modeli, bebeklerle daha fazla vakit geçirmelerine olanak tanıyan yarı zamanlıişler teşvik ediliyor. Ev kadınlarının da maddi durumuna göre hem nakit hem de mama gibiihtiyaçları karşılanacak. Dar gelirli ailelerin çocuklarının da kreş ile tanışarak ihtiyaç duyduklarıgelişim fırsatlarına kavuşması ve kadınların işgücüne katılımının artması hedefleniyor. Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, Avrupa ve OECD ülkelerindeki modeller tek tek incelendi. Çalışmada artan istihdama paralel olarak doğumdan sonra yaşanacak olası işgücü kayıpları için de önlemler alınıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem