Başbakan o kadın için ne dedi?

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı belediyelerde muhafazakar aile danışmanlığı yapan Sibel Üresin’in, “Çok eşlilik yasal olsun” önerisi anımsatılınca, “Okudum. Benim şahsen böyle yasayı tasvip etmem mümkün değil. Gayri ahlaki olarak bu işi yapanları da tasvip

Başbakan o kadın için ne dedi?

Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı belediyelerde muhafazakar aile danışmanlığı yapan Sibel Üresin’in, “Çok eşlilik yasal olsun” önerisi anımsatılınca, “Okudum. Benim şahsen böyle yasayı tasvip etmem mümkün değil. Gayri ahlaki olarak bu işi yapanları da tasvip etmiyorum” dedi.

Diyarbakır için de iki projesi olduğunu söyleyen Erdoğan, dün Aksaray’a davet ettiği gazetecilere, gündemdeki konularla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

ETİLER'DEKİ SALDIRI

Üstlenmeye göre karar verilmez. Eylemlerin şekilleri var. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Nihai kararı verecekler. Yakalananlar olacak mı göreceğiz. Seçim sürecinde olacağını tahmin ettik. İlginç şeyler oluyor. Dükkanlar zorla kapattırılıyor. Bu dükkanları biz kapattırmadık. Bunu sağır sultan bile biliyor. Sırtını dayadığın örgüt yapıyor. 100’ü aşkın seçim büromuza molotofla saldırdılar. Silvan ilçe başkanımızın iş makinelerini yaktılar. Sindirme politikaları bunlar. Hedefte Ak Parti var.

KCK DAVASI

(Kemal Kılıçdaroğlu’nun başsavcıya ziyareti ve sözleri üzerine) Adalet Bakanı’ndan konuyu araştırmasını istedim. Yargı mensubunu sorgulayacağını tahmin etmiyorum. Ama bu ülkenin Başbakanı’na, karşısında ‘katil’ diye bağırıyorlar. CHP’li ise ‘lütfen yanlış yapıyorsun’ demeli. Siirt’te beni dinleyenler pet şişe fırlatıyordu. Halkı teskin ettik.

DİYARBAKIR'A ÖZEL MESAJ

Oraya yönelik proje bazında düşüncelerimiz var. Hazırlıkları yapılıyor. Ankara projelerini açıkladığımız gibi Diyarbakır için de projeler açıklayabilirim. Bölgeye dönük söylediklerimizi derleyip Diyarbakır’da söyler, noktalarız. Finali olur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem