Başbakan marka oluyor

Başbakan Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla RTE ismi için 2 farklı patent başvurusunda bulundu.Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla RTE ismi için 2 farklı patent başvurusunda bulundu. Başbakan'ın başvurusunda bir eksiklik bulun

Başbakan marka oluyor

Başbakan Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla RTE ismi için 2 farklı patent başvurusunda bulundu.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla RTE ismi için 2 farklı patent başvurusunda bulundu. Başbakan'ın başvurusunda bir eksiklik bulunmuyor, herhangi bir itiraz olmazsa RTE 4 ay sonra markalaşmış olacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 2010 marka, patent, coğrafi işaretler ve endüstriyel tasarım başvurularını ilişkin düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Bir soru üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Arzu Akalın aracılığıyla iki farklı konuda Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) marka başvurusunda bulunduğunu anlatan Ergün, bunlardan birisinin 'rte.com.tr'' adresli internet sitesiyle, diğerinin ise kırtasiye, basın yayın ürünleri, reklamcılık ve iş yönetimi, radyo televizyon, haberleşme ve eğitim öğretim alanlarındaki mal ve hizmetlerle ilgili yapıldığını belirtti.

 

 

12 KASIM TARİHİNDE İLANA ÇIKIYOR
Ergün şöyle devam etti: 'Yapılan ilk incelemede başvuru uygun bulundu. Başvuru 12 Kasım'da ilana çıkacak.' Prosedür gereği, başvurunun ilana çıkmasının ardından üç aylık itiraz süresinin beklenmesi gerekiyor. İtiraz gelmemesi halinde yaklaşık 4 ay içerisinde 'RTE'' markalaşmış olacak.

Giyim markası olabilir
Konuyla ilgili ağustos ayı içerisinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Arzu Akalın, tescil başvurusu yapılabilecek 45 sınıftan 4'ünü seçtiklerini söylemişti. Bu 4 sınıf dışında kalan alanlarda 'RTE' markasının kullanımının serbest olduğunun altını çizen Akalın, örnek olarak da 'RTE' ismiyle bir dergi çıkarılamayacağını, ancak giyim markası olarak RTE'nin kullanılabileceğini ifade etmişti.

Vatandaş önce davranmıştı ama...
Bakan Ergün, RTE markası için 7 Şubat 2009 tarihinde İhsan Engin ile İlyas Engin'in başvurduğunu ancak tescil ücreti ödenmediği için başvuruların düştüğünü anlattı. Ergün, 23 Ağustos 2010'da da 'giyim eşyaları'' için Avukat Selman Yıkılmaz tarafından TPE'ye başvurulduğunu ve bu talebin şu an için inceleme aşamasında bulunduğunu belirtti.

Kürtçe markalara vize
Ergün, Kürtçe isimlere de kurallarına uygun olmak koşuluyla marka tescili yapıldığını belirterek, 'Dilin TPE için fazla bir önemi yok' dedi. Kürt Star, Tevnep”r Mirov (örümcek adam), Keçka Kurda (Kürt Kızı), Keçka Ş”r”n (Şirin Kız), Maşin (otomobil), Cengawer (Savaşçı), Ciwane Şerwan (genç savaşçı), Roj ve Rojin gibi Kürtçe isimlerin tescili yapıldı. Ergün, Kadınbudu Köfte, Dilber Dudağı ve Hanım Göbeği gibi yemek isimlere de onay verildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler