Başbakan İmralıya net cevap verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İmralı'daki ile ilgili ceza kesinleşmiş midir? Kesinleşmiştir. Nedir bu ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapistir. Dolayısıyla bunun üzerinde AK Parti hiçbir zaman oynamaz. Asla. Şu anda İmralı Cezaevi'nde konumu neyse burada

Başbakan İmralıya net cevap verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İmralı'daki ile ilgili ceza kesinleşmiş midir? Kesinleşmiştir. Nedir bu ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapistir.

Dolayısıyla bunun üzerinde AK Parti hiçbir zaman oynamaz. Asla. Şu anda İmralı Cezaevi'nde konumu neyse burada durmaya devam edecektir'' dedi.Kral FM'de Gezegen Mehmet'in sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan Erdoğan, teröristbaşının cezasını İmralı'da çekeceğini söyledi. Öcalan'ın kendisinin son dönemde yaptığı konuşmalardaki ifadelerinin 'Kürtlere yönelik bir savaş olarak' değerlendiği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Erdoğan, "PKK benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir.

Bir defa Kürtlere savaş açmak ifadesi çok adi, çok alçakça bir tespittir. Partimi kurduğumuzdan bu yana biz, bu ülkede Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkezi, Gürcüsü, Abazasıyla, Romanıyla, Arabıyla bir kardeşliği konuştuk. Kürtler benim kardeşimdir. BDP Kürtlerin temsilcisi değildir. BDP kimin temsilcisi belli değil. Kendisinin Kürtlerin temsilcisi olarak ifade etmek suretiyle oradan nemalanmak istiyor. BDP benim Kürt kardeşlerime bugüne kadar ne verdi, istismardan başka. Sadece istismar siyaseti yapıyor. Benim bu ifadeleri kullanmam mı savaş olarak ilan ediliyor. Şu ana kadar Kürt kardeşlerimle ilgili Cumhuriyet tarihinde verilmeyen hizmetleri AK Parti iktidarı vermiştir." diye konuştu.

Bu ülkede red politikalarının olduğunu ifade eden Erdoğan, "Kürtleri, dilini ağzına almayan, Kürt diyemeyen siyasetçiler vardı. Kılıçdaroğlu da Bahçeli de daha öncekiler de diyemiyordu. Bunu kim dillendirdi, biz dillendirdik. Partimizi kurduk, programızın içine koyduk. Güneydoğu'da belli bir güce böyle ulaştık." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem