Başbakan; İmkanlar seferber edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul’da İŞİD’in elinde Başkonsolosluk personeli ve ailelerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 100’e yakın Türk vatandaşı olduğunu belirterek “Ne gerekiyorsa yapıyoruz, an be an dikkatle takip ediyoruz. İnşallah hayırlı bir ne

Başbakan; İmkanlar seferber edildi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul’da İŞİD’in elinde Başkonsolosluk personeli ve ailelerinin de içinde bulunduğu yaklaşık 100’e yakın Türk vatandaşı olduğunu belirterek “Ne gerekiyorsa yapıyoruz, an be an dikkatle takip ediyoruz. İnşallah hayırlı bir neticeyi buradan alacağız. Türkiye büyük bir ülkedir. Soğukkanlı bir şekilde bu işi sonlandıracağız” dedi. Erdoğan, “Biz tereyağından kıl çeker gibi bu işi bitirmenin derdindeyiz. Geç olsun, hayırlı olsun. Sabırla diplomatik yollarla bunu yürütmenin derdindeyiz” ifadelerini kullandı. 


Sahil Camisi’nde kıldığı Cuma namazı sonrasında Rize Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan, ardından toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasına Rizeliler’e teşekkür ederek başladı. Erdoğan “Rize’ye Rizeli tüm hemşehrilerime 30 mart seçimlerinde Rize’ye yakışanı yaptıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Bir kez daha sizlerle iftihar ettim, Rizeli olmaktan bir kez daha gurur duydum. Rize bize sadece belediye başkanlığını değil aynı zamanda Türkiye rekorunu verdi. Yüzde 68 oy oranı ile Rize 81 vilayet arasında oy oranı ile bize en fazla oy veren il oldu” diyerek teşekkür etti.


Rize’ye 30 Mart yerel seçimleri sonrası 2,5 ay aradan sonra geldiğini ifade eden Erdoğan, Rize’de bugün yapacağı toplu açılış töreni ile 123 milyon TL tutarında 18 eser ve hizmetin açılışını yapacağını, bunların arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin de bulunduğunu ve artık yöredeki kanser hastalarının başka illere gitmek zorunda kalmayacağını belirtti.

“BUNLARIN VE AİLELERİNİN GERİ DÖNMESİ İÇİN HER İMKANI SEFERBER ETMİŞ BULUNUYORUZ”


Rize’de gündemdeki Musul konusuna da değinen Erdoğan “Bildiğiniz gibi Irak’ın Musul kentine İŞİD tarafından saldırı düzenlendi ve Musul’un önemli bir bölümü bu örgüt tarafından işgal edildi. Bizim orada bir başkonsolosluğumuz var, başka bir ülkenin yok. Irak’taki güvenlik sorunları nedeniyle İŞİD unsurları burayı işgal etti. Başkonsolosluktaki başkonsolosumuz, personelimiz ve ailelerini alarak şehrin bir başka bölgesine götürdüler. 49 personelimiz ve bazı aile fertleri bulunuyordu.

Tabi bu arada orada TIR taşımacılığı yapan şoförlerimiz var, fabrikalarda çalışan vatandaşlarımız var. Bütün bunların yakın takibi bizzat şahsım, Dışişleri, MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından takip ediyoruz. Şahsen başta kendim olmak üzere başkonsolosumuz ile telefonla görüşmem oldu. Bunların ve ailelerinin geri dönmesi için her imkanı seferber etmiş bulunuyoruz. Bağdat’taki büyükelçimiz konuyu yakından takip ediyor, Irak Hükümeti nezdinde, BM, NATO gibi uluslararası kuruluşlar nezdinde uluslararası hukuk alt yapısını da oluşturuyoruz. 31 vatandaşımız için de çok yoğun temaslar kuruyoruz. Hem başkonsolosumuz hem Musul’daki vatandaşlarımızın sağ salim emniyet içinde evlerine ulaştırmak için çalışmalar devam ediyor. Ne gerekiyorsa yapıyoruz, an be an dikkatle takip ediyoruz. İnşallah hayırlı bir neticeyi buradan alacağız. Türkiye büyük bir ülkedir. Soğukkanlı bir şekilde bu işi sonlandıracağız” dedi.

“ONLARIN SIRTINDA YÜK KÜFESİ YOK, ONLAR KURU SIKI ATIYOR”
“Biz muhalefet partileri gibi davranamayız” diyen Erdoğan “Çünkü onların sırtında yük küfesi yok. Onlar kuru sıkı atıyor. Çıkıyor bakıyorsun CHP çok enteresan kendisine Dışişleri bakanımızı gönderdim, bilgilendirmesi için. Söylediği laf ne biliyormusunuz ‘Bunun bir siyasi sorumluluğu var’Neymiş siyasi sorumluluğu ? cevap yok. O siyasilere sorumluluğun cevabını 30 Mart’ta milletim sana verdi. Millet, 30 Mart’ta ‘Kuru sıkıya pabuç bırakmayız, durmak yok yola devam’ dedi. Yüzde 45,5. Benim dışişleri bakanıma ‘Biz sizin zaten Ortadoğu’da siyasetinizi kabul etmiyoruz’ diyor. Biz zaten senden bunu bekleyemeyiz ki. Sen Beşar Esed ile el elesin biz ise karşı karşıyayız. Sen katillerle el tutuyorsun biz katillerle karşı karşıya duruyoruz, farkımız bu. Biz mazlumun mağdurların yanındayız” şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:
“Bahçeli de ‘hemen asker müdahale etmeli. Hemen orada gereken silahlı girişimi, neyse bunu yapalım’ Bahçeli senin dünyadan haberin yok galiba. Benim yüze yakın vatandaşım onların elinde. Onların başına bir şey geldiğinde neyi nasıl izah edeceksin. Biz tereyağından kıl çeker gibi bu işi bitirmenin derdindeyiz. Geç olsun, hayırlı olsun. Sabırla diplomatik yollarla bunu yürütmenin derdindeyiz. Bahçeli’ye sorarsan Türk bayrağını indiren için alnının çatalından vurup indireceksin. Ondan sonra ne olacak. Orada önce yapılması gerekenler vardı onlar yapılmalıydı. Onların derdi problem çözmek değil, problemi büyütmek. Muhalefet dengeyi tamamen yitirdi. Dünyanın neresinde olumsuz bir gelişme varsa bundan bizi sorumlu tutacaklar yağmur yağmasa hükümet sorumlu, yağsa hükümet sorumlu. Ellerine diken batsa bizi suçluyorlar." 
Erdoğan, konuşmasında muhalefet partilerini eleştirmeyi sürdürerek "Türkiye büyürken kardeşliğimiz büyürken maalesef bu muhalefet büyümedi. Biz Musul’daki başkonsolosumuzu, ailesini, personelimizi oradakileri emniyet içinde evlerine ulaştırmanın gayreti içindeyiz. CHP Genel Başkanı ise bundan rant elde etmenin peşinde. Dünyaları vizyonları bu kadar. küçük. Bu muhalefet 12 yıldır böyle. Sürekli yıkmanın tahrip etmenin yavaşlatmanın peşindeler. Ben Dışişleri Bakanımızı zatı şahanelerine gönderdim, gitsin bilgilendirsin diye bunların derdi İŞİD’i tahrik etmek. Tahrik ederek ne yaparsın orada zarar görürsün. Tahrikten yana değil problemi çözmekten yanayız. Her alanda bunlar bunu yaptılar” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem