Başbakan: Hesabı mutlaka sorulacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır gezisi kapsamında Kahire'de konuştu.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Herkes bilsin ki, er ya da geç Gazze'de katledilen o masum yavrucukların hesabı mutlaka sorulacaktır. Türkiye olarak Mısır'la birlikte Filisti

Başbakan: Hesabı mutlaka sorulacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır gezisi kapsamında Kahire'de konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
 
Herkes bilsin ki, er ya da geç Gazze'de katledilen o masum yavrucukların hesabı mutlaka sorulacaktır. Türkiye olarak Mısır'la birlikte Filistinli kardeşlerimiz için uluslararası toplumda mücadele etmeye devam edeceğiz. Mısır'dan yayılan umut ışığının daim olmasını diliyorum. Gerçekleştirdiğiniz devrimden dolayı siz gençleri ve Mısır halkını yürekten kutluyorum. Tahrir'den yükselen ses İstanbul ve Ankara'da çok güçlü bir şekilde duyulmuş ve karşılığını bulmuştur. Türkiye halkının yüreği Tahrir'de atmıştır. Bugün de yarın da Mısır'la dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.
 
"BİZ BU COĞRAFYANIN İNSANLARINA İNANIYORUZ"
 
Siz gençler, Mısır'da gerçekleştirdiğiniz devrimle zulmün ilelebet payidar olmayacağını dünyaya gösterdiniz. Aylarca başını dik tut, sen Mısırlısın dediniz. Biz bu coğrafyanın insanları inanıyoruz, öyleyse üstünüz. Tam bir özgüven içinde yolumuzda ilerleyecek, tarihi mecrasına kavuşturacağız.
 
"BU TOPRAKLARI BARIŞIN EZGİLERİ SULAYACAK"
 
Biz Türkiye ve Mısır olarak bu bölgenin iki güçlü devleti olarak hep bir olduk. Topraklarımız arasına cetvelle çizilmiş sınırlar bizi fiziken ayırsa da muhabbetimizi bölmeye asla yetmemiştir. Türkiye ile Mısır'ın kalbi birlikte atar, Nil ile Fırat aynı gönlün ummanına dökülür. Biz ebediyen bir ve beraber olacağız. Türkiye ile Mısır aynı istikamete baktıkça bu topraklarda barıştan başka türkü söylenmeyecek. Bu toprakları kan ve gözyaşı değil barışın ezgileri sulayacaktır.
 
"ARAP UYANIŞI ÖZE DÖNÜŞTÜR"
 
Arap uyanışı bir başkaldırı değil öze dönüştür. Tarihin kendi mecrasına yönelmesidir. Tarih boyunca Mısır'dan gelen her acı haber bizi de hüzne garketmiştir. Tüm İslam coğrafyasının gözü Mısır'ın üzerindedir. Mısır ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olacaktır. Türkiye ne kadar güçlü olursa Mısır da o kadar güçlü olacaktır.
 
"5 DAİMİ ÜYENİN İKİ DUDAĞI ARASINA MAHKUM BİR DÜNYA OLAMAZ"
 
Suriye'de insanlık suçuna nasıl seyirci kalınmaktadır? Suriye'ye seyirci kalmak Esad'ın işlediği suça ortak olmaktır. Biz Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimize imkanlarımızın el verdiği ölçüde yardım ediyoruz. Suriye meselesinde olduğu gibi Gazze meselesinde de Mısır ile ortak hareket edeceğiz. Başta BM olmak üzere asil bir yönetim için köklü değişim talep ediyoruz. Sadece 5 daimi üyenin iki dudağı arasına mahkum edilmiş bir dünya olamaz. Bu çifte standarda artık son verilmelidir. İki yüzlülük sona ermeli, ikircikli tutum sona ermeli. 
 
"MISIR'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
 
Türkiye ve Mısır ortak sorumluluk taşıyorlar, Filistin meselesinin, Suriye meselesinin çözümü için birlikte çalışabiliriz. Bizim aracılara, koruyuculara, vasilere ihtiyacımız yok. Türkiye olarak Mısır'la her türlü işbirliğine hazırız. Türkiye olarak biz Mısır ile her türlü işbirliğine hazırız. 10 bakan ve 350 işadamıyla buradayız. Türk işadamları Mısır'ı ikinci bir vatan olarak görüyor. Mısır'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.
 
"EY MISIR KALDIR BAŞINI"
 
Mısır’ın geleceğinin inşasında gençlere önemli görev düşeceğine inanıyorum. Ey Mısır, ey dünyanın annesi, kaldır başını. Sen Mısırlısın. Hepinizin yolu, bahtı açık olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler