Başbakan Erdoğan'a Twitter dosyası

Ak Parti AR-GE Başkanlığı Gezi Parkı olaylarını araştırdı, atılan twit sayısı ile yapılan yalan haberler bir rapor haline getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve teşkilata sunulan raporda twit atarken dikkat edilmesi gereken 10 kural da belirlendi.

Başbakan Erdoğan'a Twitter dosyası
Ak Parti AR-GE Başkanlığı Gezi Parkı olaylarını araştırdı, atılan twit sayısı ile yapılan yalan haberler bir rapor haline getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve teşkilata sunulan raporda twit atarken dikkat edilmesi gereken 10 kural da belirlendi. "Sinirliyken ve kompleks bir soru karşısında hızlı cevap vermeyin. 9 dakika sonra tweet atın" tavsiyesi verildi. Rapordan ana başlıklar şöyle:
 
DAKİKADA 3 BİN TWEET
* 31 Mayıs'ta dakikada 3 bin twit atıldı.
* Twitlerin yüzde 88'i Türkçe idi
* Twitlerin yüzde 50'si İstanbul'dan gönderildi.
* Twitlerin atıldığı hashtag etiketleri:
 
#direngeziparkı: 950 bin tweet
#occupygezi: 170 bin tweet
#geziparki: 50 bin tweet
#BugünTelevizyonlarıKapat: 50 bin tweet
 
HANGİ ETİKET NE ZAMAN KULLANILDI
* 30 Mayıs: #Taksim Hepimizin
* 31 Mayıs: #Ayağa Kalk İstanbul
* 1 Haziran: #Diren Gezi Parkı
* 2 Haziran: #Occupy Gezi
* 4 Haziran: #Eylem Vakti
 
'RÜYADA BAŞBAKAN GÖRMEK'
Gezi Parkı ile ilgili Google'da en yoğun aramanın, olayların şiddetlendiği 1 Haziran'da gerçekleştirildiği belirtilen rapora göre "Başbakan" kelimesi ile aranan terimler arasında "Başbakan Erdoğan" başı çekti. Raporda "Başbakan istifa, Başbakanlık, başbakan canlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan, Başbakan istifa etti, Başbakan Gezi Parkı, Başbakan konuşması, rüyada Başbakan görmek" gibi kelimelerin de ilk sırada yer aldığı dikkat çekti.
 
GOOGLE'DA 'TURKEY'
Twitter haritasında yurt dışında yaşayan grupların da eylemlere müdahil olduğunun altı çizilirken, arama motoru google'ın "turkey" aramalarında yakalanan ivmenin de önemli bir ayrıntı olduğu raporda yer aldı.
 
YALAN TWIT'LER
Rapora göre, çeşitli uygulamalarla insanlara otomatik twitler attırıldığı ve Boyner'in önünde toplanmaya çağrıldığı hatırlatıldı. Hesap sahiplerinin bu twiti attıklarından haberdar bile olmadıklarının altı çizilldi.
 
EN ÇOK RESİM PAYLAŞILIYOR
Raporda Türkiye genelinde Twitter kullananların oranı yüzde 53 erkek, yüzde 47 ise kadınlardan oluştuğu, Twitter'da genel olarak yüzde 61 resim, yüzde 7 haber, yüzde 22 video, yüzde 10 lokasyon linklerinin paylaşıldığı bilgisene de yer verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler