Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'ndaki görüşmesi sona erdi. Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'e kabine listesini sunduğu 1.5 saatlik görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yaptı."Açıklayacağı

Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıkladı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'ndaki görüşmesi sona erdi. Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'e kabine listesini sunduğu 1.5 saatlik görüşmenin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da açıklama yaptı.

"Açıklayacağım yeni değişikliklerle birlikte mevcut kabinede 10 değişiklik söz konusu. Değişiklikle alakalı daha önce zaten bunu yapabileceğimi açıklamıştım. Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler. Bir kısmı adaylıklarıyla ilgili görevlerinden ayrıldı. Bir kısmı da takdir neticesinde Cumhurbaşkanımıza ilettiğim ve kendilerinin de onayladığı değişimler.

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

İŞTE YENİ BAKANLARIN RESİMLERİ

YENİ BAKANLAR:

Başbakan Yardımcısı - Emrullah İşler (Bekir Bozdağ'ın yerine)

Adalet Bakanı - Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı - Ayşenur İslam

AB Bakanı - Mevlüt  Çavuşoğlu

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı - Fikri Işık

Çevre ve Şehircilik Bakanı - İdris Güllüce

Ekonomi Bakanı - Nihat Zeybekçi

Gençlik ve Spor Bakanı - Akif Çağatay Kılıç

İçişleri Bakanı - Efkan Ala

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı - Lütfü Elvan

TRABZON'A BAKANLIK YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni akbineyi açıkladı. Yeni kabinede Trabzon'a bakanlık verilmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ve Milletvekilliğinden istifa eden Erdoığan Bayraktar'ın yenine İdris Güllüce getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler