Başbakan Erdoğan söylentileri yalanladı

Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi farklı söylentilerin dolaştığını ifade ederek “Benim partimin adayı dışında kimseye onayım yoktur. Bunu bilmenizi istiyorum. Kimileri de seçildikten sonra AK Parti’ye geçeceklerini söylüyorlarmış. Bu tür ifadelere,

Başbakan Erdoğan söylentileri yalanladı

Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi farklı söylentilerin dolaştığını ifade ederek “Benim partimin adayı dışında kimseye onayım yoktur. Bunu bilmenizi istiyorum. Kimileri de seçildikten sonra AK Parti’ye geçeceklerini söylüyorlarmış. Bu tür ifadelere, kurnazlıklara asla itibar etmeyin” dedi.

Rize Cumhuriyet Meydanı’ndaki konuşmasında CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan “Ankara’da ülkücülerin bozkurt selamını yapıyor, Tunceli’de solcu oluyor, Konya’da muhafazakar, İzmir’de ulusalcı. Hakkari’de terör örgütü işareti yapıyor, bayrağından utanıyor bölücü oluyor. İstanbul’da Vandallara karışıyor. Ankara bozkurt işareti yapıyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka sabah başka. Ey benim CHP’ye gönül veren hemşehrilerim bu adama nasıl oy vereceksiniz ya. Rize bu seçimde bir başka ders versin. Şöyle Türkiye’de bir numara olsun Rize. Sandıkları ak parti ile aydınlatmaya var mıyız ? Geldi buraya Kılıçdaroğlu dinlediniz mi ? Çay parasını vermediğimiz söylüyor. Eline dizine dursun. Çay toplanır 1 ay geçmeden paralar ödenir. Şimdi budama paralarını ayın 18’inde ödedik 140 milyon TL ödedik. Herkesin cebine girdi. Biz AK Partiyiz ak. Daha önce 1 yıl geçiyordu parasını alamıyordu vatandaş. Derelere dökünen çaylara hatırlayın. Şimdi çaylar derelere dökülmüyor” ifadelerini kullandı.

“Ben size bakıyorum siz göğe bakıyorsunuz, anladım havalimanı istiyorsunuz” diyen Erdoğan “Artvin’de biraz önce konuştum. İnşallah çalışmalara başlattım. Rize ve Artvin’e ortak hizmet verecek bir havalimanını inşallah yapacağız. Yılda bir milyondan fazla yolcunun kullandığı havalimanını inşallah yapacağız” diye konuştu.

SABAH KAHVALTISI RİZE’DE ÖĞLE YEMEĞİ MARDİN’DE

Türkiye’nin en uzun tünelinin inşaatını Rize’de başlattıklarını ifade eden Erdoğan “2023’ün önemli taşıma akslarından biri Ovit Tüneli olacak. Bu koridora kuzey ve güney çıkışında bir Endüstri ve lojistik merkezi kuruyoruz. Of-İyidere bölgesinde lojistik merkezini kuruyoruz. 40 yıldır buralardan bu meydanlardan sizlere ‘Ovit’i yapacağız’ dediler. Hangisi sözünde durdu. Konuştular vaat ettiler sizin oyunuzu alıp gittiler. Biz Ovit’i yapacağız dedik bir yıl sonra burada o projeyi gerçeğe dönüştürmek için Ovit Tüneli’nin temelini attık. Ovit tüneli hızla devam ediyor. Nasip olursa önümüzdeki yılın sonunda Ovit Tüneli bitiyor. Kar kış bilmem ne demiyoruz Ovit Tüneli’nden geçiyoruz. Sabah kahvaltısını Rize’de yapan vatandaşımız öğle yemeğini Mardin’de yiyecek” şeklinde konuştu.

“Adaylarımıza vereceğiniz destek kendilerinin yanında partimize vereceğiniz destektir” diyen Erdoğan “Partimizin kuralları ve ilkeleri var. Aldığımız kararları biz istişare ile alırız. Çalışmaları buna göre yaparız. Bu seçimlerde sizlere taktir ettiğimiz adayları böyle belirledik. Adaylarımıza vereceğiniz destek kendilerinin yanında partimize vereceğiniz destektir. Aday olamayınca bağımsız aday oldular veya başka bir partiden aday oldular ve ne diyorlar; ‘AK Parti’nin bağımsız adayı, genel başkandan onay aldı’ Sevgili hemşehrilerim, benim partimin adayı dışında kimseye onayım yoktur. Bunu bilmenizi istiyorum. Kimleri de seçildikten sonra AK Parti’ye geçeceklerini söylüyorlarmış. Bu tür ifadelere, kurnazlıklara asla itibar etmeyin. Bu şahıslar aslında AK Parti oylarını azaltma peşindeler. Biz bu seçimde alacağımız oylar sadece Türkiye’ye değil dünyaya da mesaj vereceğiz. Bizim için bir oyun çok önemi var. Sakın bu oyuna gelmeyin. Biz kendi adaylarımız dışında kimsiye asla desteklemiş. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Adaylarımıza partimize destek istiyorum” ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ 17 YILDIR GİRDİĞİ TÜM SEÇİMLERİ KAYBETTİ"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun 2011 yılında Bursa’da yaptığı televizyon konuşmasına vurgu yaparak “Yüzde 49 altında oy alırsam istifa ederim diyordu. Ne aldı biliyor musunuz. Yüzde 26. Halen pişkince orada oturuyor. MHP Genel başkanı 17 yıldır partisinin başında. Girdiği tüm seçimleri kaybetti. 30 Mart’ta 8. yenilgisini alacak. Zaten 30 Mart’tan umudunu kesmiş. Ne diyor. Yatıyor kalkıyor bir şey söylüyor. Burası çok enteresan ‘Bu başbakan diyor Cumhurbaşkanlığı koltuğuna çıkamayacak’. ‘Zaten Çankaya’nın yokuşunda dizinin takati kesilecek’ diyor. Ya Bahçeli sen 30 Martı konuş. 30 Mart’tan sonra Cumhurbaşkanlığını konuşuruz. Kaçıncı parti olacaksın onu konuş. CHP, MHP ne diyorlar biliyor musunuz? ‘Deremende ayran öğütüyorlar. Lemuğun tüfeğu gibi atayler.’ Yaptıkları iş bu” dedi.

“Ne tuzluğa ne çaydanlığa Kendirli bakar insanlığa” , “Uzun ince bir yoldayız uzun adamın yanındayız”, “Şantaj montaj fark etmez Rizelidir affetmez” pankartlarını okuyan Erdoğan “Rabbim sağlık sıhhat içerisinde bu kuluna derman verdikçe bende bu vatanımın milletimizin hizmetinde olacağım” şeklinde konuştu.

Öte yandan Cumhuriyet Meydanı’ndaki binalara asılan dev pankartlar da dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından helikopterle Rize Limanı’ndan Erzurum’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem