Başbakan Erdoğan Rus basınında

Türkiye’nin askeri malzeme bulunduğu iddiasıyla Ankara’ya indirdiği Suriye uçağıyla ilgili yaşanan gelişmeler, tepkiler ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları Rus basınında geniş yer buldu.Türkiye’nin savaş uçakları F-16’lar zoruyla Ankara’ya indirdiği ve ka

Başbakan Erdoğan Rus basınında

Türkiye’nin askeri malzeme bulunduğu iddiasıyla Ankara’ya indirdiği Suriye uçağıyla ilgili yaşanan gelişmeler, tepkiler ve Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları Rus basınında geniş yer buldu.

Türkiye’nin savaş uçakları F-16’lar zoruyla Ankara’ya indirdiği ve kargosuna el konulan Moskova-Şam seferini yapan Suriye uçağı konusunda Rus basını, çeşitli yorum ve haberleriyle krizi yansıtıyor. 
 
"Skandalın Kime Faydası Var?"
‘Silah var mıydı?’ başlığını atan The Moscow Post, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’yı adres göstermesi ile uluslararası skandalın sürdüğünü, Erdoğan’ın, Rusya’nın Suriye’ye silah yolladığı açıklamalarından sonra Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi olarak yalanladığını yazarak bu skandalın kime faydası olduğunu sordu.
 
Echo Moskva radyosunun internet sayfasında ise ‘Suriyeli yetkililer Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı yalanladı’ başlığını atarken, Şam’ın Moskova’dan kalkan uçakta askeri kargo olduğunu söyleyen Ankara’yı yalanladığını ve Erdoğan’ın yolcu uçağının askeri kargo taşıdığını ama bunların neler olduğunu söylemediğini yazdı.
 
Haber de ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Beşar Esad rejimine silah akışını durdurma gereğini yinelediğini ve Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın ise yolcu uçağında bulunan yolcuların hayatını tehlikeye sokan neden hakkında bir açıklama talep ettiğini yazdı.
 
Gazeta.ru internet sitesinde de, ‘Suriye Dışişleri Bakanı, Erdoğan’ın Türkiye’de gözaltına alınan uçakta silah bulunduğu sözlerini yalanladı’ başlığıyla verdiği haberinde Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Cihad Makdisi’nin bu iddialar için ‘Kategorik olarak doğru değil’ dediğini ve el konulan kargoda herhangi bir yasaklı yük ve ya silah olmadığını söylediğini yazdı.
 
"Suriye, Türkiye’yi Yalancılıkla Suçladı"
Rusya’nın Sesi Radyosu’nun internet sayfasında 'Suriye, Türkiye’yi yalancılıkla suçladı’ başlığını atarken haberde Suriyeli yetkililerin Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı yalancılıkla suçladıklarını ve iddialarını reddederek, Rusya’dan kalkan yolcu uçağında askeri amaçlı bir kargo olmadığını söylediklerini yazdı.
 
Ria Novosti haber ajansı ise, ‘Suriye, Erdoğan’ın Rusya’dan kalkan uçaktaki yükle ilgili söylediklerini yalanladı’ başlığını kullanırken Suriye Dışişleri bakanlığı yetkilisinin AFP’ye yaptığı açıklamada, "Başbakan (Erdoğan) Suriye’ye karşı düşmanca davranışlarını haklı çıkarmak için doğru olmayan ifadeler serisine devam ediyor. Bu suçlamalar yalan ve asılsız" dediğini yazdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler