Başbakan Erdoğan özür dileyecek

Türkiye, Şırnak Uludere'de yaşanan acı olayla 2012'ye girdi. Terörle mücadelede son dönemle önemli başarılar kaydeden Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadelesine gölge düşürecek büyü bir hata yaptı. Gelen bir istihbaratı derinlemesine incelemeden hareket eden

Başbakan Erdoğan özür dileyecek

Türkiye, Şırnak Uludere'de yaşanan acı olayla 2012'ye girdi. 

Terörle mücadelede son dönemle önemli başarılar kaydeden Türk Silahlı Kuvvetleri bu mücadelesine gölge düşürecek büyü bir hata yaptı. Gelen bir istihbaratı derinlemesine incelemeden hareket eden Türk F16'ları kaçakçılık yapan 35 sivil vatandaşımızı bombalayarak ölmelerine yok açtı.

Genelkurmay "istihbarat hatası" olarak kendisini savunurken AK Parti adına açıklama yapan Hüseyin Çelik yaşanan bu acı olay için "operasyon kazası" dedi.

Dün hükümet adına açıklama yapan Bülent Arınç hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine tazminat ödeneceğini açıkladı.

BAŞBAKAN ÖZÜR DİLEYECEK

İşte tam bu noktada kulislerden alınan bilgilere göre Dersim'de yaşanan katliam için geçtiğimiz günlerde özür dileyen Başbakan Erdoğan'ın 35 sivilin ölümü ile sonuçlanan bu hata için de özür dilemesi bekleniyor.

Erdoğan bugün AK Parti grubuna seslenecek. Erdoğan bugünkü grup konuşmasında veya önümüzdeki bir iki gün içinde düzenlenecek bir törende, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerinden Başbakan sıfatıyla resmen özür dileyecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem