Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisinin Gölbaşı kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Başbakan'ın konuşmasından satır başları:Akademide güvenlik alanında çok kapsamlı çalışmalarının olduğunu gördüm. Toplumda polis denilince cop, biber gazı, silah

Başbakan Erdoğan konuştu

Başbakan Erdoğan, Polis Akademisinin Gölbaşı kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Akademide güvenlik alanında çok kapsamlı çalışmalarının olduğunu gördüm. Toplumda polis denilince cop, biber gazı, silah gibi şeyler akla geliyor. Medyanın da yanlış yönlendirmesi var. Polis kavramının çok ama çok değiştiğini, imajının çok ötesinde derinlik kazandığını görüyoruz.

Polis Akademisi hiç bir komplekse maruz kalmaksızın Türk solunun Kürt sorununa bakışını tartışabiliyor. Ben bunu gerçekten heyecan verici bir gelişme olarak görüyorum. Polis sınırlandırmanın bir aracı değil. Polis devleti muhafaza eden değil milleti, bireyi, hak ve özgürlükleri muhafaza eden bir unsur olarak toplumda yerini alıyor.

Sanal bir takım tehditler bahane edilerek artık özgürlükler sınırlanmıyor. Görüşler potansiyel suçlu olarak değerlendirilmiyor. İşkence insanlık suçu olarak kabul edilerek sıfır toleransla asla müsamaha gösterilmiyor. Henüz kaydetmemiz gereken çok yol var. Burada umudun temellerini atıyoruz. Bugün mezun olan her bir kardeşimiz görev aldıkları yerlerde demokrasi ve hukukun üstünlüğünü göstereceklerdir. Mezun olan kardeşlerimiz millete efendi değil millete hizmetkar olduklarını bilecektir. Özgüveninizi asla yitirmeyin. Önünüze çıkan engeller asla yolunuzdan saptırmayın.

Sizler asil bir milletin evlatları, son derece asil bir teşkilatın mensuplarısınız. 74 milyonun her bir ferdi size eşit mesafede olmak zorundadır. Dayanışmamız artıkça terör de, diğer sorunlar da varlık bulamayacaktır.

Her birinize hayatınızın yeni döneminde üstün başarılar diliyorum. Görev yapacağınız şehirlerin umudu olmanızı rica ediyoruz. Misafir öğrencilerin de ülkelerine, ailelerine bizim dostluk mesajlarımızı iletmenizi temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem