Başbakan Erdoğan Hollande ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Rusya'nın St. Petersburg kentinde, G20 Zirvesi’ne katılan liderler için hazırlanmış merkezde bir araya geldi. Başbakan Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, ikili görüşmesin

Başbakan Erdoğan Hollande ile görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Rusya'nın St. Petersburg kentinde, G20 Zirvesi’ne katılan liderler için hazırlanmış merkezde bir araya geldi.
 
Başbakan Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, ikili görüşmesinde, iki liderin Suriye'ye askeri müdahale meselesinin, ABD Başkanı Obama tarafından kongreye götürülmesini saygıyla karşıladıklarını, Şam yönetiminin de sivillleri kimyasal hedef almasının karşılıksız bırakılmaması gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduklarını belirttiği bildiridi
 
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Konstantinovsky Sarayı Villalar Bölgesi'nde Fransa'ya tahsis edilmiş 15 numaralı villada gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, ağırlıklı olarak Suriye meselesi ele alındı.
 
Görüşmede, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye'ye askeri müdahale meselesini Kongre'ye götürmesini saygıyla karşıladıklarını belirten iki liderin, Şam yönetiminin sivilleri kimyasal silahlarla da hedef almasının karşılıksız bırakılmaması gerektiği konusunda görüş birliği içinde oldukları bildirildi.
 
Erdoğan'ın, uluslararası toplumun Suriye konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesi ve gereken adımları ivedilikle atması gerektiğini vurguladığı öğrenildi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Türkiye ile ikili ilişkilere büyük önem verdiklerine de işaret ederek, en kısa sürede Türkiye'yi ziyaret etmek istediğini bildirdi.
 
Görüşmede, Türkiye'nin ikinci nükleer santral projesi için geçen mayıs ayında Ankara'da Japonya ile imzalanan anlaşmaya da değinildiği öğrenildi.
 
Başbakan Erdoğan, söz konusu santralde kullanılması planlanan reaktörün, Japon Mitsubishi ile Fransız AREVA şirketlerinin ortaklığında geliştirilmiş bir reaktör olduğuna işaret etti. Buna karşılık, Hollande'ın ise bunun teknoloji paylaşımı açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, Fransa'ya duyulan güvenden dolayı Erdoğan'a teşekkür ettiği kaydedildi.
 
Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü.
 
Suriye konusunun ele alındığı öğrenilen görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler