Başbakan Erdoğan 14 yıl sonra orada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Pınarhisar Hükümet Konağı Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. “Pınarhisar benim hayatımda zindan değil okuldur” diyen Erdoğan, ayın 16'sında bir müjdem var diyerek Türkiye'de yeni bir sürecin de b

Başbakan Erdoğan 14 yıl sonra orada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Pınarhisar Hükümet Konağı Meydanı'nda toplu açılış törenine katıldı. “Pınarhisar benim hayatımda zindan değil okuldur” diyen Erdoğan, ayın 16'sında bir müjdem var diyerek Türkiye'de yeni bir sürecin de başlayacağına işaret etti.

Ben şiir okudum diye Pınarhisar cezaevinde kaldım. Binlerce insan bu ülkede şiir okudu, şarkı söyledi, görüşlerini beyan etti diye benim maruz kaldığım şeye, hatta çok daha fazlasına maruz kaldı. “Pınarhisar, benim hayatımda zindan değil, okuldur” diyen Erdoğan, Pınarhisar’ın kendisi için yeniden doğuşun sembolü olduğunu belirtti.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Partimizi kapatıp, bizi engellemek istediler. Milletimizin hayır duasıyla asla durmadık reformalarımıza devam ettik. Bu reformlar içinde gündemizize aldık anında düzenledik. 18 maddelik bir yasa tasarısı le 11 alanda reform yapıyoruz. Farklı dil ve lehçelerde seçim propogandası yapmanın önündeki engeli kaldırdık. Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkını daha farklı hale getiriyoruz. Köy haklarıyla ilgili artık uygulama alanı kalmayan bazı kanunları düzenliyor, özgürlüklerin önündeki engeleri kaldırıyoruz...

PINARHİSAR BENİM İÇİN OKULDUR

Evet Pınarhisar yeni Türkiye’nin doğuşunda, Türkiye’nin özüyle buluşmasında tarihi öneme sahip bir ilçemizdir. Pınarhisar benim için bizim için bir okuldur. Pınarhisar, sabrın , metanetin tahmmülün neleri getireceğinin canlı şahididir. AK Parti’nin kuruluş planlarını Pınarhisar Cezaevi’nde yaptık. Orada çalıştım, geleceğin planları konusunda kafa yorduk. AK Parti’nin rotasını felsefesini işte burada Pınarhisar’da gelen mektuplarla, binlerce mektupların içerisindeki o sinyallerle aldık. Görüşmelerdeki o duygularla kaptık.

'İMZALAR ATILINCA DUYACAKSINIZ'

16 Aralık'ta müjdesi olduğunu söyledi. "AB'de yeni bir süreç başlattık" diyen Erdoğan, "İmzalar atılınca duyacaksınız" şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Değerli kardeşlerim, şarkılardan sözlerden kelimelerden kavramlardan korkamayacak kadar büyük bir ülkeyiz. İnsanların kılık kıyafetlerinden korkup yasaklamayacak kadar büyük bir ülkeyiz. Destek ile dua ile inşallah Türkiye’yi daha da büyütecek, itibarı daha da artıracak, bayrağımızın gücüne güç itibarına itibar katmaya devam edeceğiz.

Kırklareline 11 yılda yaptığımız yatırım, tam 3 buçuk katrilyon. Sadece gıda tarıma burada harcanan para 894 milyon. Enerji ve tabii 676 trilyon, İller Bankası 500 trilyon, Çevre ve Şehircilik 128 trilyon, Orman ve su işleri 167 trilyon... Sağlık Bakanlığı 54 trilyon, Özel İdare olarak 35 trilyon, Adalet Bakanlığı 26 trilyon, Kalkınma Ajansı 18 trilyon, Bilim Sanayi 3 trilyon... İşte Kırklareline bu destekleri yatırımları yaptık.

Kırklareli halkı daha modern bir şehir istemez mi? Buna layık değil mi? İstiyoruz ki Kırklareli Trakya’da farklı bir konuma gelsin. İstiyoruz ki Kırklareli çok daha farklı bir hale gelsin. Siz bize güvendiniz 11 yıl bize destek verdiniz. Biz de size hizmet verdik. Biz bu millete hizmetkar olarak geldik, bizim derdimiz bu.

IMF BİZDEN BORÇ İSTİYOR

Göreve geldiğimizde IMF olan borç 23 buçuk milyar dolardı. Şimdi IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolarlık bir anlaşma yaptık. Şimdi biz onlara borç vereceğiz...

14 YIL SONRA İLK KEZ

Başbakan Erdoğan, 3 gün boyunca Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illeri ile ilçelerinde ziyaretlerde bulunacak. Erdoğan'ın Trakya ziyareti kapsamında 14 yıl önce 4 ay hapis yattığı Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde bulunan Pınarhisar Cezaevi'ni de ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, ziyaretinin ilk gününde Kırklareli, ikinci gününde Tekirdağ ve son gün ise Edirne ve ilçelerdeki toplu açılış törenlerine katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler