Başbakan: "Dua edin kar yağsın"

27 Ocak'ta başlayacak oyunların tesislerini açmak için Erzurum'a giden Erdoğan, bugün Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile açılışını gerçekleştireceği tesislerde halka seslendi. Tesislerde yapay kar makinalarının bulunduğunu ancak tercihlerinin karın

Başbakan: "Dua edin kar yağsın"

27 Ocak'ta başlayacak oyunların tesislerini açmak için Erzurum'a giden Erdoğan, bugün Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile açılışını gerçekleştireceği tesislerde halka seslendi. Tesislerde yapay kar makinalarının bulunduğunu ancak tercihlerinin karın yağması olduğunu belirten Erdoğan, ''Dua edin kar yağsın'' dedi.

 

Erdoğan şöyle konuştu: ''Şu anda Türkiye'de hiçbir yerde olmayan tesislere Erzurum ilimiz sahip oldu. Şimdi hedefimiz Uluslararası Kış Olimpiyatları'nın Erzurum'da yapılması. Bunu da gerçekleştireceğiz, inşallah alacağız.''

 

KOLTUKLARA BATTANİYE SERİLDİ

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ve beraberindeki bakanlarla birlikte Avrupa’nın en yüksek atlama kulelerine geldi. Kulelerin etrafını dolduran vatandaşların çadırlarda kurulan X-Ray cihazından geçirilerek alındıkları atlama kulelerinde havai fişeklerle karşılanan Erdoğan, vatandaşları selamladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece olduğu atlama kulelerinde Erdoğan, ailesi ve bakanların üşümesini önlemek için koltuklara battaniye konulurken, arkalarına da ısıtıcı yerleştirildi.

 

Erdoğan ve beraberindekiler 2’si Türk, 11’i Slovenya’dan gelen sporcuların yaptıkları atlayışları heyecanla izledi. Sporcuları alkışlayan Erdoğan, kuleden ikinci atlayan sporculardan Erzurumlu Samet Karta ile görüştü. Karta’nın elinden sıkıca tutan Başbakan nasıl düştüğü sordu ve geçmiş oldun dileğinde bulundu.

 

Vatandaşların yoğun sevgi gösterisi altında atlayan sporcuları izleyen Erdoğan, 2011 için kente 500 milyon liralık bir yatırım yapıldığını söyledi. Erzurum’daki tesislerin dünyada benzeri olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Şimdi hedef bundan sonra uluslararası kış olimpiyatları. Erzurum’da bunu da gerçekleştireceğiz. Bunun gayreti içinde olacağız" dedi.

 

Erdoğan ve beraberindeki bakanlar atlama kulelerinden başarılı bir şekilde atlayışlarını tamamlayan sporcularla hatıra fotoğrafı çekildi. Atlama kulelerinde bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, sporcular ve basın mensuplarının yanı sıra ailesi ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem