Başbakan Davutoğlu şehit ailelerini ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürüyken şehit olan Beyazıt Çeken'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Davutoğlu, Konya'ya gelişinin ardından eşi Sare Dav

Başbakan Davutoğlu şehit ailelerini ziyaret etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürüyken şehit olan Beyazıt Çeken'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Davutoğlu, Konya'ya gelişinin ardından eşi Sare Davutoğlu ile ilk olarak Hakkari'de şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata'nın Sancak Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Şehidin annesi Cennet Özata ve babası Mehmet Özata'ya taziyelerini bildiren Davutoğlu'nun basına kapalı gerçekleştirilen ziyareti, yaklaşık yarım saat sürdü. 

Özata'nın ailesini ziyaretinin ardından, kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Davutoğlu, "Allah Cennet Hanım ve Mehmet Bey'den razı olsun. Gerçekten mübarek bir aileye komşuluk ediyorsunuz. Evladını vatan için şehit vermiş bu aile bugün bizi tam bir metanetle, büyük bir imanla ve güçlü bir muhabbetle karşıladılar. Allah onlardan razı olsun. Allah, şehidimizin mekanını cennet eylesin ki öyle bizi de oradan onun şefaatine nail eylesin" dedi. 

"Konyalılar olarak her zaman biz vatanımız, inancımız, imanımız için büyük fedakarlıklar yapmışızdır"diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bugün şehidimizin ailesinde gördüğüm, 6 kardeşinde gördüğüm o vakur tavır, bu milletin ne asil bir millet olduğunu bir kez daha bize gösteriyor. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin, zalimlere, fitnecilere fırsat vermesin. Bu şehidimizin ailesini komşu olarak size emanet ediyoruz her zaman onların yanındayız ama siz de bu evden her geçişte selamınızı onlardan eksik etmeyeceksiniz."

Davutoğlu, daha sonra İstanbul Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in eşi Kübra Çeken ile Çeken'in bir yakının Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki evinde buluştu. Basına kapalı gerçekleştirilen taziye ziyareti, yaklaşık 20 dakika sürdü.

Bu arada, şehit Mustafa Özata'nın babası ve ağabeylerinin Türkiye ile Hollanda Futbol Milli Takımları arasındaki karşılaşmayı stadyumda seyirci olarak izlemek istemeleri üzerine Başbakan Davutoğlu'nun aileyi maça davet ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler