Başbakan CHP'yi sert eleştirdi !

CHP’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bunlarda seçim kaybeden CHP’ye genel başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstabul’a aday oldu, nüfusunu Kağıthane’ye getirdi, -Kağıttepe’de oturuyorum- dedi. Onunla da kalmadı seçmen kartını da kaybetmiş. Kendine oy da kullanama

Başbakan CHP'yi sert eleştirdi !

CHP’yi eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bunlarda seçim kaybeden CHP’ye genel başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstabul’a aday oldu, nüfusunu Kağıthane’ye getirdi, -Kağıttepe’de oturuyorum- dedi. Onunla da kalmadı seçmen kartını da kaybetmiş. Kendine oy da kullanamadı. Buna 3 koyun teslim et, kaybeder gelir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer’de halkla buluştu. Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş ve Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy ile birlikte halkı selamladı. Başbakan mitinge başlamadan önce ezanın okunmasını bekledi. Miting alanında Başbakan Erdoğan’ı görmek isteyen kadınların da ağaca çıktığı görüldü. Yarın yapılacak seçimler için vatandaşlardan destek isteyen Başbakan Erdoğan, “Burada üç şeyi oylayacaksınız. İlçe Belediyesi’nde Sedat kardeşim, Büyükşehir’de Kadir Bey, merkezi yönetimde zaten biz varız. El ele vereceğiz ve modern bir Sarıyer’i bütünüyle inşa edeceğiz. Bütün bunları el ele vermek suretiyle başarırız. Arkanızda bir merkezi yönetim, bir büyükşehir olmadıktan sonra başarılı olmak mümkün mü. Yakışmıyor artık bu gecekondular artık şehirlerimize. Kalkın size CHP Genel Başkanı gibi yalan mı söyleyeyim. Büyük medeniyet yolunda insan, medeniyet ve şehir bilincini anlatmak daha doğru değil mi. Şu anda CHP Belediyesi’nin aylık gelirini sade personeline bile yetiştirmesi mümkün değil” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SARIGÜL’LÜ ELEŞTİRİ

Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bunlar İftiradan başka bir şey bilmiyor. Kılıçdaroğlu sana boşuna ‘çakma Kemal’ demediler. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayınla resimler çektirdin. Yolsuzluk klasörü önünde resimler. Ondan sonra da Belediye Başkan Adayı yaptıkları kişiyi ihraç ettiler. Niye ihraç ettiniz yolsuzluk yaptığı için. Yolsuzluk sebebiyle ihraç ettiğin adamı niye şimdi aday yaptın. Bunlar dürüst değil. Bunlarda her numara var” diye konuştu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül’ün Türk Telekom Arena stadı ile ilgili sözlerini de yalanlayan Başbakan Erdoğan, “Çıkıyor yalan söylüyor. ‘Arena’yı ben yaptırdım’ diyor. Yahu dürüst ol. Bir defa o stadı yaptıran benim ben. Senle yakından uzaktan alakası yok. Arazisinden yapımına varıncaya kadar. Oraya harcadığımız para 400 milyonu aştı. TOKİ olarak yaptırdık. Galatasaray’a teslim ettik. İnsan utanır ama bunlarda utanma yok. Senin kilon ne ki oraya bu stadı yaptıracaksın. Şimdi bu İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Şimdi İstanbullu buna gereken dersi verecek. Fakat bunlarda bir özellik var. Bunlarda seçim kaybeden CHP’ye Genel Başkan oluyor. Kılıçdaroğlu İstabul’a büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu, nüfusunu Kağıthane’ye getirdi. ‘Kağıttepe’de oturuyorum’ dedi. Onunla da kalmadı seçmen kartını da kaybetmiş. Kendine oy da kullanamadı. İnanın buna 3 koyun teslim et kaybeder gelir. Bunlardan bir şey olmaz” şeklinde konuştu.

"MARMARAY’A KARŞI ÇIKTILAR"

İstanbul’u 2.5 miyar dolar borçla aldığını ve 1.2 milyar dolar borçla devrettiğini anlatan Başbakan Erdoğan, “Yaptığımız yatırımlar zaten belli. İstanbul’un susuzluğunu giderdik. Istıranca’dan su getirdik. Şimdi Topbaş kardeşim ayrı bir tünelle Ömerli’yi Terkoz’a bağladı. Biz denizin altından çalışıyoruz. Ama bunların böyle bir şeye gücü yetmez. Biz Marmaray’ı yaptık Marmaray’a karşı çıktılar. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapıyoruz buna da karşı çıkıyorlar. Denizden motorlarla gelmişler gösteri yapıyorlar. 1.2. köprüye karşı çıktılar şimdi buna da karşı çıkıyorlar. Gelin bunlara bir tokat sandıkta atın” ifadelerini kullandı.

“Biz esere oy istiyoruz, CHP ideolojiye oy istiyor” diyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çıkarmış son zamanlarda bir şey. ‘Atatürk’ün partisiyiz’ diyor. Kimlere kaldık. Atatürk hayatta olsa seni kapıdan içeri sokmaz. Senden bir şey olmaz. Niye Atatürk’ü istismar ediyorsun. Biz milletin partisiyiz. Burası Tayyip Erdoğan’ın partisi değil. Yarın ölebilirim. AK Parti ne olacak. İlkeleriniz varsa ayakta durursunuz. Faniler üzerine baki olan hareketler bina edilemez. Bunlar o işlerden anlamaz. Bunlar anlık çıkarların peşindeler.”

"CHP DİNİMİZE SALDIRDI"

CHP’nin Türkiye’de ayrımcılık yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, “CHP gibi bir parti bizim dinimize saldırdı, Kur’an’ımıza saldırdı. Başörtümüze saldırdı. İmam hatipleri kapattılar. Utanmadan ‘başörtü sorununu çözdüm‘ diyor. Neyi çözdün? Anayasa Mahkemesine götürdün. Benim ülkemde başı açık başı örtülü kardeşlerimi ayırdılar. Utanmadan Alevi-Sünni ayrımı yapıyorlar. Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız niye ayrım yapıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Suriye ile ilgili ortaya çıkan son ses kaydından dolayı Fethullah Gülen’i eleştiren Erdoğan, “Pensilvanya denen ahlaksızlar vatan ihanet içinde olanlar Dışişleri Bakanlığı’nı dinliyorlar. Tarihi bir görüşmeyi dışarı da dinletiyorlar. Bunlar tamamen hain, bunlar haşhaşi, bunlar casus. Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’nin bir açıklamasını duydunuz mu. Ne yaparlarsa yapsınlar biz yarın sandıkta CHP’ye de MHP’ye de Pensilvanya’ya da toptan bir ders verelim. Hep birlikte bir Osmanlı tokadı atalım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem