Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cumhuriyet bizi tehdit ediyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet’e, “Üç parti bir araya geliyor. Onlara bir üç daha eklendi. Pensilvanya, Kandil, MİT TIR’larını ifşa eden, casusluk yapan, kendini Atatürk’ün gazetesi olarak niteleyen gazete. Şimdi Kandil’le röportaj yapmış. Bizi tehd

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Cumhuriyet bizi tehdit ediyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet’e, “Üç parti bir araya geliyor. Onlara bir üç daha eklendi. Pensilvanya, Kandil, MİT TIR’larını ifşa eden, casusluk yapan, kendini Atatürk’ün gazetesi olarak niteleyen gazete. Şimdi Kandil’le röportaj yapmış. Bizi tehdit ediyor” diye yüklendi.
 
Davutoğlu, Kırıkkale ve Ankara’da özetle şöyle dedi:
 
 
YİĞİTLİĞİ ÖĞRETECEĞİZ
 
“Aynı şekilde bu paralelcilerin gazetesi HDP’yi manşet yapmış. Bir de DHKP-C eklendi bunlara. Paralelciler HDP’yle, ulusalcılar Kandil’le, HDP’liler DHKP-C ile iş tutuyor. Görüyor musunuz tezgâhı? Topu gelse bize güçleri yetmez. Yiğitliği bu namertlere öğreteceğiz. Türkiye’de taş üstüne taş koymuşlar mı? Bazıları İç Anadolu’da dolaşıp milliyetçilik dersi verdi, bazıları sahillerde ulusalcılık dersi verdi. Bazıları da Doğu’da dolaşıp baskılara devam ediyor, Batı’da barış güvercini oluyor. 
 
 
BURADAN UYARIYORUM
 
Seçime bir hafta kaldı. Buradan uyarıyorum. Tehdit mektubu gönderenlere, muhtarları tehdit edenlere, aileleri fişleyip, hesap sorarız diyenlere, bunun hesabını sorarız. Kamu düzeni neyi gerektiriyorsa o önlemlerin hepsini alırız. Biz Türkiye’yi birleştiren yegane partiyiz. 
 
 
HAİN ÇETE İHBAR EDİYOR
 
Bayır Bucak Türkmenlerine yardım gönderiyoruz, Suriye baskısına boyun eğmesin diye, IŞİD karşısında dik dursun diye; hain çete gelip bizi ihbar ediyor. Bizi dışarıya şikâyet ediyorlar. Hainlik yapıyorlar. Yükselen Türkiye’yi durdurmak istiyorlar. 
Sivil bir anayasa yapacağız. Bu ülke artık 12 Eylül anayasası ile yürümez. Muhalefet partilerine seslendim bir kez daha sesleniyorum. Bir öneriniz varsa getirin.”
 
Miting yorgunları
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kırıkkale’de yaptığı mitingi yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bazı kadınlar yorulunca Cumhuriyet Meydanı’nda kendilerine ayrılan yerde Başbakan’ın onuşmasını oturarak dinledi.
 
 
 
Görevi gazeteciyi tehdit olmamalı
 
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT TIR'larını haber yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik söylediği “Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek" ifadelerini eleştirdi. TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu görüşler yer aldı: “Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi; 'Gazeteci tüm bilgi kaynaklarına serbestçe ulaşma ve kamu yaşamını belirleyen, halkı ilgilendiren tüm olayları izleme, araştırma hakkına sahiptir. Gazetecinin karşısına çıkarılacak gizlilik ve sır gibi engeller kamusal işlerde yasaya, özel işlerde açık ve ikna edici gerekçelere dayandırılmalıdır' demektedir. Can Dündar, MİT TIR'larıyla ilgili haber ve görüntüleri yayınlayarak halka karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Cumhuriyet’i ve Dündar'ı 'Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek' diyerek açıkça tehdit etmektedir. Cumhurbaşkanı'nın görevi gazeteci tehdit etmek olmamalıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesi bu davranışla yok sayılmıştır. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak Cumhurbaşkanı ve iktidarı gazeteciler üzerine yoğunlaştırdıkları tehdit ve baskılara son vermeye çağırıyoruz.”  (İSTANBUL)
 
 
Gazetecileri hedef göstermeyin
 
 BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Baskıların, medya üzerinde kara bir bulut gibi yayılmasından endişe ediyoruz" denildi. Açıklama şöyle: "Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar için, bir televizyon kanalında ‘Ben bırakmam onu. Bedelini ağır ödeyecek’ şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu kez yine gazeteciliğe sansür getirme çabalarına tanık olduk. Bu tür söylemlerin tehdit, korku, sansür daha da önemlisi otosansürü de beraberinde getirdiği açıktır. Tüm bunların, Can Dündar ile beraber gerçeğin peşinde koşan gazetecileri de kapsadığı endişesindeyiz. Siyasi erk tarafından sergilenen bu tür yaklaşımlar, basın, ifade özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını açıkça tehdit etmektedir. Basın Konseyi olarak; gazetecilerin hedef gösterilmesinin, telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabileceği endişesini taşıyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler