Başarısızlıkta ben yokum!

Abdullah Öcalan, BDP milletvekillerine, “Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem” dediBDP li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'ın ziyaretinde PKK'nın ç

Başarısızlıkta ben yokum!

Abdullah Öcalan, BDP milletvekillerine, “Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem” dedi

BDP li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'ın ziyaretinde PKK'nın çekilme takviminden başkanlık sistemine kadar çok şey konuşuldu. x

İşte satır satır o görüşme:

 - Çekilme parlamento kararıyla olacak. TBMM onaylayacak, hakikat komisyonu kurulacak, köylere dönüş olacak. Bunları yapmazlarsa çekilme olmaz. Süreç başarısız olursa 'Apo öldü' diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK'nın beni kullanmasına izin vermem.

 - Ne ev hapsi, ne de af bunlara gerek kalmayacak. Hepimiz özgür olacağız. Başarılı olursam, ne KCK tutuklusu kalır ne başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Yalnız herkes bilmeli ki, 'Ne eskisi gibi yaşayacağız, ne eskisi gibi savaşacağız'.

 - Başbakanı buna inandıran ekip 'PKK'yı bitireceğiz' dedi. 10 bin kişiyi (KCK) içeri aldılar. Bu güç MİT'e de darbe planladı. Devreye girip 'Bu darbe' dedim. Başbakan MİT'e darbe yapılınca sıranın kendisine geldiğini gördü, vatana ihanetten tutuklanacaktı.

- Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz. Yalnız Başkanlık ABD'deki gibi olmalı, devlet meclisi gibi bir senato. İkincisi, bir de halklar meclisi. Bu ABD'deki Temsilciler Meclisi gibi olabilir.

- Vatandaşlık maddesini sana (Sırrı Süreyya Önder'e) yazdırıyorum, "Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır." Burada sadece Türkiye de olabilir. Devlete aitiz, Türk ulusçuluğuna değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler