Baş örtülü Milletvekili de olacak !

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın milletvekillerinin böşörtü takmasına ilişkin olarak, "Bugün olur, yarın olur, ülke buraya doğru gidiyor" dedi. Şahin, alkol ve uyuşturucudan dolayı şiddetin ciddi şekilde arttığını söyledi. Şahin, soru

Baş örtülü Milletvekili de olacak !

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadın milletvekillerinin böşörtü takmasına ilişkin olarak, "Bugün olur, yarın olur, ülke buraya doğru gidiyor" dedi. Şahin, alkol ve uyuşturucudan dolayı şiddetin ciddi şekilde arttığını söyledi.
 
Şahin, soruları yanıtladı. Şahin, "Üniversite mezunları şiddete daha çok mu maruz kalıyor" sorusu üzerine, "Baktığınız zaman cehaletin arttığı, eğitim ve ekonomik seviyenin düştüğü zaman şiddetin arttığını görüyoruz.
 
Analizlerimiz ve her ay 100 vakada çıkardığımız sonuçlar var. Gördüğümüz en temel şey, alkol ve uyuşturucudan dolayı ciddi şekilde şiddetin arttığı. Failler hem şiddet uyguluyor hem de tedavi olmaktan kaçınıyor. Yasaya göre, tedavi olmak zorunda" dedi.
 
"5 BİN SİLAH ALINDI"
 
Şahin, şiddet uygulayan kamu görevlerinin silahlarının alınmasına ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:
 
"Hâkim bakıyor ki elinde silah varsa, öfke kontrolünü de yapamıyorsa, stresle baş edemiyorsa bunun elindeki silahı mutlaka bizim almamız gerekiyor. Yaklaşık 5 bine yakın. Kamuda silahı olan kişinin eşinin mağduriyeti ve şikayeti üzerine hakimin verdiği bir karar var. Kardeşim sen kendinle baş edemiyorsan, kendini kontrol edemiyorsan o zaman silahını yanında tutmayacaksın. Çok net bir duruş."
 
"BUGÜN OLUR YARIN OLUR"
 
Şahin, "Başörtülü milletvekili olmalı mı?" tartışmalarının anımsatılması üzerine, şunları kaydetti:
 
"Önce eğitimin önünde engel olduk. Şimdi hukukçu olmuş, doktor olmuş yetişmiş bir insan gücü var. Herkesi kendi içinde ayırdığınız zaman toplumun potansiyelini yok ediyorsunuz. Bizim birbirimizin hakkını, hukukunu korumamamız lazım. Açığın kapalıyı, kapalının da açığın hakkını korumasıyla olacak.
 
Her arkadaşım bu mücadeleyi verdiği zaman zaten erkeklere de gerek kalmadan biz kadınlar olarak bu işi çözebiliriz. Mesele önce birbirimize yakınlaşıp, birbirimizi anlamamız, ayrımcılığa fırsat vermememiz gerekiyor. Bugün olur, yarın olur, ülke buraya doğru gidiyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem