Barzani'den Türkiye'ye Mesaj

 Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile ilişkileri önemsediklerini belirterek, olumlu bir döneme giren ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde düzenlenen "1. Uluslararası Enerji

Barzani'den Türkiye'ye Mesaj

 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile ilişkileri önemsediklerini belirterek, olumlu bir döneme giren ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrinde düzenlenen "1. Uluslararası Enerji Arenası" başlıklı konferansta konuşan Neçirvan Barzani, ilişkilerde ekonomik ve ticari alandaki işbirliklerinin bazen siyasi anlaşmazlıkların önüne geçebileceği ifade etti.

Türkiye ile ilişkileri önemsediklerini ifade eden Barzani, iyi bir döneme giren ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini kaydederek şunları söyledi: "Bölge olarak zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahibiz. Bu kaynakları temkinli ve akıllıca kullanarak tüm Irak halkının refahı için kullanmak istiyoruz. Bağdat'taki bazı yetkililerden farklı olarak biz enerjiyi karşı güç ve intikam aracı olarak görmüyoruz. Kaynaklarımız bize göre tüm Irak'a fayda sağlamalı. Biz federal ve demokratik bir sistemin Irak'a egemen olmasını istiyoruz."

Türkiye ile petrol ve doğalgaz işbirliğine girebilecekleri işaretini veren Barzani, Irak'ın kuzeyindeki petrol ve gazın dünyanın ihtiyacı için önemli olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem