Barzani'den Türkçe barış mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yaklaşık bin 300 tesisin toplu açılışının yapılacağı Kantar Kavşağı'ndaki törende Soranice yaptığı konuşmada, bugün sevinç iç

Barzani'den Türkçe barış mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yaklaşık bin 300 tesisin toplu açılışının yapılacağı Kantar Kavşağı'ndaki törende Soranice yaptığı konuşmada, bugün sevinç içerisinde olduğunu belirterek, "Görüyorum bir Türk lider bulunmuştur ki kardeşlik ve doğru yolu izleyen bir önder. Bugünü, bu tarihi oluşturma zamanı sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Erbil'e gelişi ile 'artık Kürt halkının inkarı geride kaldı' sözleri ile başlamıştır" dedi.

"Benim için bugün tarihi çok değerli bir fırsat oluşmuş ki Diyarbakır'a geldim" diyen Barzani, Diyarbakır'a Diyarbakırlıları ziyarete geldiğini söyledi.

Barzani, Ortadağu'da yaşayan insanların artık birlikte yaşama zamanının geldiğini vurgulayarak, şöyle dedi:
"Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir. Artık birbirini kabul ederek kardeşçe yaşama zamanıdır. Birlikte yaşamakla halklarımızı mutlu günlere götürebiliriz. Savaşlar denendi. Kimse savaştan bir hayır görmedi. Bir Türk gencinin kanının bir Kürt gencinin eli ile ya da bir Kürt gencinin kanının bir Türk gencinin eliyle dökülme günü bitmiştir."

"Barış temeli atılmış"

"Barışın temeli atılmış. Biz Sayın Recep Tayip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz" diyen Barzani, Başbakan Erdoğan'ın çok cesurca bu temeli attığını belirtti.

Türk ve Kürtlerden barışı desteklemelerini isteyen Barzani, "Barış için verilecek savaş, zor bir savaştır. İnanın cesur bir insan olmazsa barış için savaş veremez. Barış yolu ne kadar uzun ise bir saat savaşmaktan daha iyidir" ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci ile önemli bir adım atıldığını dile getiren Barzani şöyle devam etti:
"Tüm gücümüzle çözüm sürecini destekliyoruz ve destekleyeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki 15-20 yıl önce böyle gelip karşınıza konuşmak imkansızdı. Bu da kardeşliğin sonucudur. Ve inanıyoruz ki bu süreç sonuca varacaktır. Ne kadar zaman gerekiyorsa o zamanı vermemiz gerekiyor. Huzurunuzda olduğumuz için çok mutluyum."

Barzani, konuşmasının sonunda Türkçe "Yaşasın Kürt ve Türklerin kardeşliği, yaşasın barış, yaşasın özgürlük" diyerek herkese başarı ve mutluluk diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler