Barzani'den PKK'ya çok sert bildiri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin dün gerçekleşen telefon görüşmesinde TSK’nın olası sınır ötesi harekâtına Kürt yönetiminin aktif destek sunması konusunun da ele alındığı ileri sürüldü.Telefon görüşme

Barzani'den PKK'ya çok sert bildiri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin dün gerçekleşen telefon görüşmesinde TSK’nın olası sınır ötesi harekâtına Kürt yönetiminin aktif destek sunması konusunun da ele alındığı ileri sürüldü.

Telefon görüşmesinin ardından Barzani’nin başkanlığını yürüttüğü Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanlığı’nın, PKK’ya yönelik çok sert bir bildiriyi kaleme alması dikkati çekti.

Bildiride, “Açıkça söylüyoruz ki bu tarz saldırılar herkesten önce Kürdistan halkının çıkarlarına aykırıdır ve sürdürülmesi Kürdistan halkının davasına büyük bir zarar vercektir” ifadeleri yer aldı.

Başbakan Erdoğan ile Barzani’nin dün gerçekleşen telefon görüşmesinde TSK’nın olası sınır ötesi harekâtına Kürt yönetiminin aktif destek sunması konusunun ele alındığı ileri sürüldü. Bu konunun telefon görüşmesinde masaya yatırıldığı iddia edildi.

DAVUTOĞLU-ZEBARİ GÖRÜŞMESİ
Bu arada Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Zebari’yi arayan Davutoğlu Hakkari’deki son terör saldırısını gündeme getirdi.

Zebari, kabul edilemez olduğunu belirttiği saldırıları kınadı. Davutoğlu da terörizmle mücadelenin her hal ve durumda kararlılıkla süreceğini ifade ederek, “Kınama değil, eylem ve somut adım vakti” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler