Barzani Diyarbakır'a bayrak çekti

Diyarbakır’da İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin katılımıyla yapılan “Kürt Dil Konferansı”nda, cuma günü “Ey Rakip” adlı Kürt marşının okunmasının ardından dün de Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.Kendilerine “Dicle Fırat Diy

Barzani Diyarbakır'a bayrak çekti

Diyarbakır’da İran, Irak ve Suriye’deki Kürtlerin katılımıyla yapılan “Kürt Dil Konferansı”nda, cuma günü “Ey Rakip” adlı Kürt marşının okunmasının ardından dün de Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı açıldı.

Kendilerine “Dicle Fırat Diyalog Grubu” adını veren bir grup, 1 Mart 1979’da hayatını kaybeden Kürt yönetiminin başkanı Mesud Barzani’nin babası Mustafa Barzani için anma programı düzenledi. "Barzani, Diyarbakır'a bayrak çekti" başlığıyla sürmanşetten verdi.

Grubun, Ofis semtindeki bürosundaki etkinliğe PKK’nın infaz listesini savcılığa veren siyasetçi-yazar İbrahim Güçlü ve HAK-PAR yöneticileri de katıldı. Etkinlikte Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin resmi bayrağı ve Mustafa Barzani’nin fotoğrafı asılırken, Türk bayrağına yer verilmemesi dikkat çekti. Dicle Fırat Diyalog Grubu Sözcüsü Muhittin Batmanlı, Mustafa Barzani’nin Kürtler için “büyük bir kahraman” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘SEVİNCİMDEN KRAVAT TAKTIM’

“Kuzey Irak’a 2 hafta önce gittik. Kürt bayrağının dalgalandığını görünce çok duygulandım. Memurluk yaptığım zaman bile kravat takmadım. Ancak bugün Kürdistan bayrağını açtığımız için sevincimden kravat taktım. Kalbimizden geçen o ki Kürdistan bayrağı 4 parçadaki Kürdistan’da (Irak, Türkiye, Suriye, İran) dalgalansın. Biz de Türkiye’de yaşayan Kürtler olarak ilk kez Kürdistan bayrağı astık. Arap, Türk ve Acem kardeşlerimiz korkmasın, Kürdistan bayrağı kimseye zarar vermez tam aksine fayda verecektir."

KONFERANSTAN 'TEK ALFABE' KARARI ÇIKTI

KÜRT marşı olarak bilinen “Ey Rakip” marşıyla açılışı yapılan “Kürt Dil Konferansı”nın sonuç bildirgesi açıklandı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’in okuduğu sonuç bildirgesinde, “Kürtlerin birbirini anlaması ve ulusal bir bilincin oluşması için tek bir alfabeye ihtiyaç vardır” denildi.

GÜN ÖZGÜRLÜK GÜNÜDÜR

Sonuç bildirgesi öncesi konuşan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Dünya bilsin ki artık Kürtler köle olarak kimliksiz yaşamayı kabul etmemektedir. Gün özgürlük ve birlikte olma günüdür” dedi. Konferansa katılan yabancı konukları yemekte ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, “Dil temeldir ve bir halkı halk yapan mayadır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem