Bartholomeos, kimlere meydan oku?

Sümela Manastırı’nda 5.cisi düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos bu sözleri ile ne demek istedi.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle 2010 yılında ilki gerçekleştirilen ve Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağu

Bartholomeos, kimlere meydan oku?

Sümela Manastırı’nda 5.cisi düzenlenen Meryem Ana ayinini yöneten Fener Rum Patriği Bartholomeos bu sözleri ile ne demek istedi. 

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle 2010 yılında ilki gerçekleştirilen ve Meryem Ana’nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos’ta düzenlenen Meryem Ana Ayini’nin beşincisi Trabzon’un Maçka ilçesi sınırları içindeki Sumela Manastırı’nda yapıldı. Fener Rum Patriği Bartholomeos bu açıklamlalarla dikkat çekti. Adeta doğa harikası olarak bilinen Sümela kendisini korumuş ve bugünlere gelmiştir ifadelerini kullanan Bartholomeos,'Üzülerek tespit ediyoruz ki Sumela’nın kutsallığını, önemini, hatta inancımızı rencide edebileceğini düşünen bazı kişi veya gruplar bu yönde uğraşı içindedir. Tarihi bilgiden, kültür mirası değerlerinden ve insan saygısından yoksun olan bu çevreler Sumela’ya zarar veremeyecekler' dedi.

Bu sözleriyle polemik yaratacak olan Bartholomeos, gündemi sarsacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler