Barolar birliği ayakta

“İç Güvenlik Paketi” yasa teklifinin geri çekilmesi amacıyla eylemler devam ediyorYASA TBMM’DEN GEÇMEMELİ!İç Güvenlik paketi tartışmaları devam ediyor.Türkiye Barolar Birliği yasanın meclisten geçmemesi ve yürürlüğe konmaması noktasında kararlı.“Paket ola

Barolar birliği ayakta

“İç Güvenlik Paketi” yasa teklifinin geri çekilmesi amacıyla eylemler devam ediyor

YASA TBMM’DEN GEÇMEMELİ!

İç Güvenlik paketi tartışmaları devam ediyor.Türkiye Barolar Birliği yasanın meclisten geçmemesi ve yürürlüğe konmaması noktasında kararlı.“Paket olağan dönemde kaymakam ve valileri olağanüstü yetkilerle donatmak suretiyle adı konmamış bir sıkıyönetim halini tüm ülkede fiilen ilan etmeye yöneliktir” değerlendirmesi yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu “Bütün gücümüzü kullanarak bu yasa teklifin geri çekilmesini sağlayacağız” dedi.

ORTAK LİSANIMIZ İNSAN HAKLARI

Feyzoğlu şunları söyledi: “Ortak lisanımız da insan hakları, adalet ve demokrasi. Bu dili konuştuğumuzda Türkiye’yi birleştirebildiğimizi gördük. İktidar partisinden ve Cumhurbaşkanı’ndan da beklentimiz bu sese kulak vermeleri. Zorlamaya devam ettikleri takdirde belki kendi tabanlarını sertleştiriyorlar ancak toplumun kutuplaşmasına neden olmak suretiyle fay hatlarının aşırı gerilmesine ve her an kırılmaya hazır hale gelmesine yol açıyorlar. Demokrasi parmak hesabıyla çoğunluğun her dediğini, hiçbir tartışmaya girmeksizin dayatması olamaz. Toplumun çok farklı siyasi kanatlarından gelen kişilerin, kaygıları aynı noktada buluşuyorsa iktidar partisinin bunu görmezden gelmesi kaldırılabilir bir yük değildir”

TRABZON’DA KARŞI!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, baro başkanları ve binlerce avukat kamuoyunda “İç Güvenlik Paketi” olarak anılan torba yasa teklifinin geri çekilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yürümüştü.

Yürüyüşe, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu’nun yanı sıra; İstanbul, İzmir, Muğla, Diyarbakır, Antalya, Çorum, Aydın, Zonguldak, Isparta, Gaziantep, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Sinop, Tekirdağ, Denizli, Aksaray, Samsun, Bursa, Trabzon, Mardin ve Eskişehir Baro Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem